Varga Zsolt a vereség ellenére is csak dicsérni tudta a játékosait

Az FTC férfi vízilabdacsapata nem tudta megvédeni a címét a Bajnokok Ligájában, miután a szombati döntőben 9-6-os vereséget szenvedett a rekordbajnok Pro Reccótól. Vereség ide vagy oda, Varga Zsolt vezetőedző büszke arra, amit fiaival a számukra nehézségekkel teli idényben elértek.

Magyar Nemzet
2021. 06. 06. 8:15
Varga Zsolt, Ferencváros, BL
Belgrád, 2021. június 5. Aaron Younger, a Pro Recco játékosa (k) ünnepel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája döntõjében játszott FTC Telekom - Pro Recco mérkõzésen Belgrádban 2021. június 5-én. MTI/EPA/Andrej Cukic Fotó: Andrej Cukic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros egy fárasztó és nehéz idény végén péntek este lejátszott egy kimerítő elődöntőt a Brescia ellen a Bajnokok Ligájában. Azt még hatalmas elszántsággal megnyerte, de a szombati fináléban már energia hiányában az elszántság nem bizonyult elégségesnek, és a Pro Recco megérdemelten győzte le 9-6-ra a zöld-fehéreket . együttese így három éremmel zárta az évadot, és bár közel sem alakult minden a terveik szerint, a vezetőedző megdicsérte a tanítványait.

– Természetesen, ha elveszít az ember egy mérkőzést, akkor nem boldog, de azt el kell mondanom, hogy nagyon büszke vagyok a játékosaimra ennek a különös és néha brutális idénynek a végén. Kimerítő időszakokon mentünk keresztül, a koronavírussal és több sérüléssel is meg kellett küzdenünk, de ennek ellenére is összekaptuk magunkat és két remek győzelmet arattunk a nyolcas döntőben.

Magyar bánat, olasz öröm
Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic

Az FTC mestere értékelésében arra is kitért, mi döntött az olaszok javára a döntőben.

– Mára már nem maradt elég energiánk, hogy lejátsszunk egy ilyen intenzitású meccset, amely során ráadásul több játékos is kipontozódott, valamint egy mezőnyjátékossal kevesebben voltunk a tegnapi eltiltás miatt. A Recco kispadja jóval hosszabb, felvértezve fizikai értelemben kész játékosokkal, míg a mi csapatunkban van két nagyon fiatal srác, akik rengeteget fejlődtek az idényben – és ez sokat jelenthet majd a jövőre nézve –, de ma nem volt egyszerű feladat a számukra, hogy megőrizzék a sebességüket és a keménységüket a csatában. Tudtam, hogy a Recco magabiztosabban játszik, amikor vezet. A mérkőzés feléig tudtuk tartani magunkat, de amikor volt pár kihagyott helyzetünk hat a négy és utána öt a négy elleni játékban, akkor már éreztem a lélektani változásokat, és úgy tűnt, hogy a Recco extra energiát merített azokból a pillanatokból. Így is történt, az én játékosaim már túl fáradtak voltak, hogy újra és újra keresztültörjenek a védelmükön. Így meg kell elégednünk az ezüsttel, de nagyon büszkék lehetünk erre – vélekedett Varga Zsolt.

Gabi Hernandez, a Recco mestere szerint a csapata remek védekezésével érdemelte ki az aranyérmet.

– Ez egy hatalmas győzelem a klubnak, és megérdemeltük, mert megítélésem szerint nagyon jól játszottunk mind a három mérkőzésünkön. Azt hiszem, ma az intenzitás döntött a javunkra, főleg a védekezésünknek köszönhetjük a mai győzelmet. Amikor intenzitást említek, az alatt az intenzív, agresszív, de nem brutális védekezést értem, ami nagyon jól működött ezen a meccsen.

Bajnokok Ligája, döntő (Belgrád):

Pro Recco–FTC-Telekom Waterpolo 9-6 (3-2, 2-3, 2-0, 2-1),

gólszerzők: Mandics 3, Figlioli, Di Fulvio 2-2, Younger, Echenique 1-1, ill. Vigvári, Constantin-Bicari 2-2, Vámos, Jaksics 1-1

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.