Hiába a nyitás, több sportesemény mégis zárt kapus lesz itthon

Bár szombattól védettségi igazolvánnyal elméletileg már látogathatók a sportesemények, ezt nem jelenti azt, hogy mindenhol beengedik a szurkolókat. Mindenképpen ajánlatos indulás előtt tájékozódni.

2021. 05. 01. 11:01
null
szolnok Forrás: szolnokimavfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 32. fordulójában a ma esti Ferencváros–Mezőkövesd találkozón (19.30) lehetnek szurkolók a Groupama Arénában, a klub honlapján tudatta, hogy a belépőket online lehet megvásárolni. A klub kéri, hogy a 18 éven felettiek csak akkor váltsanak jegyet, ha már megkapták védettségi igazolványukat. Azokat, akik e nélkül próbálnak bejutni a mérkőzésre, nem engedik be, és jegy árát sem térítik vissza nekik. A VIP-jegyet váltók és bérletesek is csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a stadionba, a 18 év alatti szurkolók pedig csak az ezzel rendelkező felnőtt felügyeletével. A ZTE pénteken jelezte, hogy fogadja a szurkolókat a mai, Kisvárda elleni találkozóra (17.00), a belépőket online és a jegypénztárban is lehet váltani, de a klub az online vásárlást ajánlja. A ZTE kiemelte, hogy csak a védettségi igazolványt fogadják el, az igazolást a védőoltásról és a PCR-tesztet nem.

Az NB II-es Gyirmót és a Szolnok ugyanakkor azt közölte, hogy a hét végi bajnoki mérkőzéseieket továbbra is zárt kapuk mögött rendezi meg. „Véleményünk szerint az idő rövidsége miatt nem lehet felelősséggel felkészülni a találkozó nézők előtt történő megrendezésére. Ennek megfelelően – különös tekintettel a Covid-helyzetre – nem látjuk lehetőségét annak, hogy biztonságosan, a jogszabályoknak megfelelően, a nézők egészségének megóvása mellett nézők részvételével megrendezhessük a mérkőzést” – olvasható a Szolnok közleményébena a vasárnapi, Kazincbarcika elleni meccs előtt.

Szolnokon üresek maradnak a lelátók
Fotó: Szolnokimavfc.hu

A Gyirmót FC Győr szinte szó szerint ugyanígy indokolta, hogy vasárnap a Gyirmót FC Győr–WKW ETO FC Győr mérkőzésre nem engednek be szurkolókat.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöksége úgy döntött, hogy a négymilliós oltásszám elérésével életbe lépő központi rendelkezéseknek megfelelően az NB1/A-s férfi, az NB1/A-s női, valamint az NB1/B-s férfi mérkőzéseket nézők előtt lehet megrendezni. A többi versenyrendszer vonatkozásában (beleértve az amatőr felnőtt és utánpótlás mérkőzéseket is) továbbra is érvényben marad a zárt kapus korlátozás. A klubok felé a javaslatok között szerepel, hogy a mérkőzésen résztvevő nézők számát és elhelyezését a fertőzésveszély maximális csökkentésének figyelembe vételével határozzák meg. A Covid-protokoll korábbi előírásai – így a pályán lévő sportolók és sportszakemberek, valamint a nézők elválasztása az esemény teljes időtartama alatt, akár az első sorokban található helyekre az értékesítés korlátozásával – továbbra is hatályban marad.

A ma esti, 18 órakor kezdődő Falco–Szeged mérkőzés – bajnoki elődöntő, első meccs – előtt Szombathelyen 16.30-tól nyitnak a jegypénztárak, a klub tájékoztatása szerint a korlátozások értelmében körülbelül 1800 nézőt engednek be. A másik elődöntős találkozóra – Szolnoki Olajbányász–DEAC 18.00 – is korlátozottan fogadnak szurkolókat. A Tiszaligeti Sportcsarnokban kötelező lesz a maszk viselése a szurkolóknak, valamint tilos lesz az érintkezés a nézők és a mérkőzés résztvevői között. Emellett a szombati mérkőzésen még korlátozott lesz a beengedhető nézők száma. Ez azt jelenti, hogy 1300 szurkolónk nézheti meg a helyszínen az összecsapást – tudatta többek között a Szolnok.

A nőknél a Sopron Basket–Atomerőmű KSC Szekszárd bajnoki döntő harmadik összecsapására (szombat, 14.15) a soproniak ingyen beengedik a védettségi kártyával érkező szurkolókat. A kapukat 13 órakor nyitják, s annyi a megkötés, hogy a lelátón az első sorba nem lehet ülni.

Ingyenesen, védettségi kártyával látogatható a szombati döntő!

❗️ Fontos részletek a cikkben: http://wb-sopron.com/news/?id=31895

Közzétette: Sopron Basket2021. április 30., péntek

A testépítő és fitnesz Magyar Kupa a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális központban zárt kapus lesz a hét végén. „Nem akarjuk kockáztatni senkinek sem az egészségét, élő közvetítést a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség Facebook-oldalán láthatnak az érdeklődők” – mondta el Vargha Viola, a hazai szövetség főtitkára.

A szurkolóknak a sportesemények előtt mindenképpen ajánlatos tájékozódniuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.