Véget ért a Győr szenzációs sorozata

A ETO mentségére legyen mondva, a háromnapos villámtorna minden napján pályára lépett, előbb a francia Brestet nyolc, majd a legutóbbi BL Final Fourban érdekelt Metz együttesét hat góllal győzte le.

Forrás: MTI2019. 08. 21. 7:48
Groot, Cornelia Nycke; Vjahireva, Anna
Budapest, 2019. május 12. A gyõri Cornelia Nycke Groot (b) és Anna Vjahireva, az orosz Rosztov játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC - Rosztov-Don mérkõzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2019. május 12-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ jelenlegi legerősebb női kézilabdacsapata, a magyar bajnok és kupagyőztes, zsinórban három Bajnokok Ligáját nyert Győri Audi ETO nem várt nagy gólkülönbséggel, 31-23-ra kikapott a montenegrói Buducsnoszt Podgoricától a franciaországi Challenge Carity felkészülési torna zárónapján. Könnyen átsiklottunk volna az eredmény felett, ha nem a Győrrel történik meg ez a csúfság. De mivel a 2018 januárja óta veretlen sztárcsapat volt a szenvedő fél, érdemes foglalkozni a mérkőzéssel.

– Jobb volt ma a Buducsnoszt – ismerte el Danyi Gábor, a Győr vezetőedzője. – Nem tudtunk felnőni a saját szintünkhöz, de a Podgoricáéhoz sem. Húsz fölött hagytunk ki ziccert, illetve hétméterest, így nem is lehetett más a végeredmény. Eddig hasonlóval nem találkoztunk, nagyon jó, hogy ezt most, a felkészülési időszakban tapasztaltuk meg. Összességében hasznos volt a torna, jó, hogy el tudunk jönni ilyen erős ellenfelekkel találkozni.

A ETO mentségére legyen mondva, a háromnapos villámtorna valamennyi napján pályára lépett, előbb a francia Brestet nyolc, majd a legutóbbi BL Final Fourban érdekelt Metz együttesét hat góllal győzte le, ezt követte kevesebb mint 24 óra pihenőidő után a Buducsnoszt elleni mérkőzés, amelyen nem szerepelhetett Amandyne Leynaud kapus, aki az első meccsen agyrázkódást szenvedett, miután hétméteresből fejen találták. Eduarda Amorim ugyan játszott a harmadik meccsen, de őt ujjsérülés miatt le kellett cserélni. A Győr edzője – mint fentebb olvashattuk – nem a sérülésekre fogta a vereséget, de a botlás figyelmeztető jel lehet a szezonkezdet előtt.

A Győri Audi ETO legutóbb 2018. január 26-án, még Ambros Martín irányításával, a CSM Bucuresti otthonában maradt alul hat góllal Bajnokok Ligája-találkozón. A spanyol mestert tavaly nyáron váltó Danyi Gábor vezetésével a Buducsnoszt elleni vereség az első a sorban. Ha Danyin múlik, akkor az utolsó is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.