Véget ért Zverev sorozata, Medvegyev idei első trófeája

Danyil Medvegyev szetthátrányból fordítva nyerte meg a párizsi tenisztorna döntőjét Alexander Zverev ellen.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 17:45
MEDVEGYEV, Danyiil ; ZVEREV, Alexander
Prizs, 2020. november 8. Az orosz Danyiil Medvegyev a nmet Alexander Zverev ellen jtszik a prizsi kemnyplys frfi tenisztorna dntjben 2020. november 8-n. MTI/EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már fordulók óta biztos volt Párizsban, hogy új győztese lesz a helyi mesterversenynek. A fináléban végül a harmadik helyen kiemelt Danyil Medvegyev és a negyedik helyen rangsorolt Alexander Zverev lépett pályára a trófeáért.

A döntő elején mindkét teniszező sokáig magabiztosan hozta a szerváját. Zverevnek volt 3-3-nál egy szorosabb adogatójátéka, de az első breaklabdára 6-5-ig kellett várni. Akkor viszont Zverev élt is a lehetőséggel, és megnyerte az első játszmát.

A második szett nagyon hasonlóan alakult, azonban ezúttal Medvegyev tudott élni az esélyével a hajrában, és 6-4-gyel kiharcolta a döntő játszmát.

Ott viszont egészen más képet mutatott a játék: fogadóként azonnal játékot nyert az orosz, nehezen hozta az adogatását, majd újra breakelt. Innentől kezdve Zverev sem hitt már a győzelemben, az utolsó játszmát végül 6-1-re nyerte Medvegyev.

Alexander Zverev az elmúlt két hétben két tornagyőzelmet aratott Kölnben, tizenkét megnyert meccs után kapott ki a párizsi fináléban. Medvegyev idén először játszhatott döntőt, de azt rögtön meg is nyerte, pályafutása során pedig már a harmadik mesterverseny-győzelmét aratta.

Sikerével az orosz megelőzi az év jelentős részét kihagyó Roger Federert a világranglistán, amelyen jövő héttől már a negyedik helyen jegyzik. A jövő vasárnap rajtoló ATP-világbajnokság előtt pedig mind Medvegyev, mind Zverev bizakodhat a fedett pályán mutatott formáját látva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.