Végleges, hogy idén nem lesz Francia Nagydíj

Emmanuel Macron elnök két héttel ezelőtti bejelentésekor már borítékolható volt, hogy június 28-án nem rendezik meg a Formula-1-es Francia Nagydíjat, és ez hétfőn hivatalossá is vált. Az autósport csúcskategóriájában július 5-én a spielbergi Osztrák Nagydíj lehet a szezonnnyitó.

2020. 04. 27. 12:56
HAMILTON, Lewis
Montmelo, 2020. február 20. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje teszteli versenyautóját a Barcelona melletti montmelói pályán 2020. február 20-án. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 15-én rendezik Melbourne-ben. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron éppen két hete jelentette be, hogy Franciaországban július közepéig nem tarthatnak tömegrendezvényt, az pedig igazából nem merült fel, hogy a Formula–1-es versenynaptárban június 28-i dátummal szereplő Francia Nagydíjat a nézők kizárásával rendezzék meg. Így a Le Castellet-i futam törlése már az elmúlt két héten is a levegőben lógott, és hétfőn meg is történt a hivatalos bejelentés. S egyúttal az is eldőlt, hogy miként a Monacói Nagydíjat, a Francia Nagydíjat sem rendezik meg az idén, vagyis azután sem keresnek neki új időpontot az idei versenynaptárban, amikor a világbajnokság megkezdődhet.

– A koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos fejleményeket figyelembe véve tudomásul vesszük a francia kormány által meghozott döntéseket, amelyek lehetetlenné teszik az eseményünk megtartását – jelentette be Eric Boullier, a Francia GP ügyvezető igazgatója.

– Folyamatos kapcsolatban álltunk a franciaországi promóterrel, és bár csalódottak vagyunk, hogy idén elmarad a Francia Nagydíj, teljes mértékben támogatjuk a hatóságok döntését – mondta Chase Carey, a Formula–1 elnök-vezérigazgatója.

A száguldó cirkuszban a szezonnyitó a július 5-i Osztrák Nagydíj lehet Spielbergben, ennek a megrendezésére – a nézők kizárásával – az osztrákok továbbra is készülnek, és gyakorlatilag Ausztria kormánya is zöld utat adott rá.

Az idény március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a világjárvány miatt Melbourne-ben röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai futamot elhalasztották, a monacóit pedig törölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.