Verejtékes madridi döntetlen

Tovább mélyült a Real BL-válsága. A PSG elleni 3-0-s vereség után hazai pályán sem tudott javítani Zinedine Zidane csapata, csak 2-2-es döntetlent ért el a belga Bruges ellen. A játéknap másik találkozóján a Sahtar Donyeck 2-1-re legyőzte idegenben az Atalantát. Este újabb nyolc mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája csoportkör második fordulója.

2019. 10. 02. 16:21
Champions League - Group E - FC Salzburg v KRC Genk
A 18 éves középpályás Európa egyik legjobb formában levő csapata otthonában bizonyíthat Fotó: REUTERS/Leonhard Foeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesen múlott az újabb szenzáció: az utóbbi öt évben három Bajnokok Ligáját nyert Real Madrid az 55. percig kétgólos hátrányban volt a belga Bruges ellen, végül Sergio Ramos és góljával nagy nehezen döntetlenre mentette a mérkőzést. A játéknap másik kora esti találkozóján a Sahtar Donyeck idegenben nyert 2-1-re az Atalanta ellen.

A 21.00-kor kezdődőtt találkozókról ide kattintva olvashatnak.

újabb komoly lépést tehet a karrierjében. A Salzburg tizennyolc éves középpályása szeptember 9-én Szlovákia ellen megszerezte első gólját a felnőttválogatottban. Bő egy hét múlva, szeptember 17-én pályafutása első Bajnokok Ligája-mérkőzésén is eredményes volt a belga Genk ellen. És rögtön itt az újabb feladat: ma este a BL-címvédő Liverpool ellen, az ikonikus Anfield Roadon játszhat.

A statisztika hazai győzelmet ígér: a Liverpoolnak eddig három párharca volt osztrák csapattal (Austria Wien, Tirol, Graz) szemben, és mind a háromban jobbnak bizonyult. Eközben Mozart szülővárosának csapata még nyeretlen az angol együttesekkel (Blackburn Rovers, Manchester City) szemben. A Salzburg 1994. szeptember végén, első idegenbeli BL-csoportmérkőzésén az aktuális címvédővel találta szembe magát: akkor az AC Milantól 3-0-ra kikapott a San Siróban.

A 18 éves középpályás Európa egyik legjobb formában levő csapata otthonában bizonyíthat
Fotó: REUTERS/Leonhard Foeger

A játéknap másik magyar érdekeltségű csapata, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig a francia Lyont fogadja. Remekül kapták el a BL-rajtot a lipcseiek: idegenben győzték le a Benficát az első fordulóban, ellenben a Bundesliga legutóbbi játéknapján elszenvedték első vereségüket a szezonban. Gulácsiék esélyeit növeli, hogy a Lyon nyolc idegenben lejátszott BL-mérkőzés óta nyeretlen.

Barcelonában rendezik a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését. A milánói Inter vendégjátéka lesz a katalánok 250. BL-meccse. A két csapat mérlege Barca-fölényt mutat, de előfordult már olyan szűk Inter-vereség (2010-ben a José ­Mourinho vezette csapat csak 1-0-ra kapott ki a BL-elődöntőben), ami összesítésben az olaszok továbbjutását jelentette. Eddig egyszer nyert az Inter a Nou Campban, az 1969–70-es idényben a Vásárvárosok Kupájában.

A mostani kiírásban mindkét gárda döntetlennel kezdett, a Barcelona Dortmundban ért el 0-0-t, az Internazionale otthon 1-1-et a Slavia Prahával szemben.

Barcelonában sérülése ad okot az aggodalomra, az ötszörös aranylabdás a múlt hét végi spanyol bajnoki mérkőzést is kihagyta. A BL-ben a legutóbbi 32 mérkőzésén veretlen (29 győzelem, 3 döntetlen) a Barca a Nou Campban, miként 23 hazai BL-nyitómérkőzésén (21 győzelem, 2 döntetlen) is. A jelenlegi forma viszont az Inter mellett szól: a milánói kék-feketék hat forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezetik az olasz bajnokságot, ellenben a Barca bukdácsol a La Ligában – igen ám, de ezt a meccset a Bajnokok Ligájában játsszák.

Bajnokok Ligája, A csoport: Real Madrid–Bruges 2-2, Galatasaray–PSG 0-1. B csoport: Crvena Zvezda–Olympiakosz 3-1, Tottenham Hotspur–Bayern München 2-7. C csoport: Atalanta–Sahtar 1-2, Manchester City–Dinamo Zagreb 2-0. D csoport: Juventus–Bayer Leverkusen 3-0, Lokomotiv Moszkva–Atletico Madrid 0-2.

Bajnokok Ligája mai program. E csoport: Genk–Napoli 18.55 (tv: Spíler 1), Liverpool–Salzburg 21.00 (tv: M4 Sport). F csoport: Slavia Praha–Dortmund 18.55 (tv: Spíler 2), Barcelona–Inter (Spíler 2). G csoport: RB Leipzig–Lyon 21.00 (tv: Spíler 1), Zenit–Benfica 21.00. H csoport: Lille–Chelsea 21.00, Valencia–Ajax 21.00.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.