Vereség a podgoricai edzésen

Amikor sorsoltak a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőire, úgy tűnt, hogy az E csoportban Horvátország és Szlovákia dönti el egymás között az első két hely sorsát. Csakhogy Marco Rossi magyar válogatottja beleköpött a nagyok levesébe azzal, hogy első négy mérkőzéséből hármat megnyert. Így a mai szlovák—horvát összecsapáson mindkét félnek létkérdés a győzelem. Tegnap a mieink felkészülési meccset vívtak Montenegróval, a házigazda 2-1-re nyert, de ennek az égvilágon semmi jelentősége.

Ch. Gáll András
2019. 09. 05. 22:56
null
Sigér: nagy lehetőség és felelősség Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A selejtezősorozat kezdete előtt olvastam a horvát edző nyilatkozatát, hogy ők a favoritok a csoportban, és a második helyért Wales és Szlovákia fog harcolni. A magyarokkal egyáltalán nem számoltak, és lám, a magyarok legyőzték őket. Mi is abból a meccsből akarunk kiindulni. A magyarok megmutatták, mi működhet a horvátok ellen.” Ez a számunkra hízelgő nyilatkozat Pavel Hapaltól, a szlovákok szövetségi kapitányától hangzott el, amikor kijelölte keretét a horvátok elleni, ma esti összecsapásra.

A helyszín a német Felix Brych játékvezetése mellett a nagyszombati Anton Malatinsky Stadion, ahol március 21-én Szlovákia eddigi egyetlen vereségét mérte (2-0) Magyarországra. Az eredmények úgy alakultak, hogy a vereség egyik félnek sem fér bele ma este, hiszen a horvátoknak és a szlovákoknak is becsúszott már egy kudarc. A házigazdánál előtérbe kerülhet a dunaszerdahelyi illetőségű Bénes László játéka. A Borussia Mönchengladbach középpályása – aki szeptember 9-én, a magyar–szlovák napján tölti be a huszonkettőt, pontosan akkor, amikor az ötvenötöt – klubja mindhárom bajnokiján játszott a Bundesligában, és két gólpasszal jeleskedett.

 

Az újonc Sigér Dávid (fehérben) a második félidőben állt be csapatunkba
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Eb-selejtező, E csoport: Szlovákia– Horvátország, Nagyszombat, 20.45; Wales– Azerbajdzsán, Cardiff, 20.45. A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont (4 mérkőzésből), 2. Szlovákia 6 (3), 3. Horvátország 6 (3), 4. Wales 3 (3), 5. Azerbajdzsán 0 (3). Meglepő is meg nem is, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány gyakorlatilag a B csapatát állította ki tegnap este Podgoricában a Montenegró elleni felkészülési mérkőzésre, amely a szakvezető első barátságos meccse a magyar válogatott élén. Az olasz mester nem akarta kockáztatni Szalai Ádámék testi épségét a hétfői, Szlovákia elleni Eb-selejtező előtt. Persze a házigazdánál is hiányzott a két legnagyobb sztár, Stefan Savic (Atlético Madrid) és Stevan Jovetic (AS Monaco).

A csapatkapitányi karszalagot életében először Németh Krisztián viselte, személyében pedig újoncot avatott a nemzeti együttes. A 2. percben Korhut indította Némethet, ő Nagy Dominikhez játszott, tőle Holender kapta, és ő közelről berúgta élete első válogatottbeli gólját, 1-0. A 4. percben Holman 25 méteres szabadrúgása a léc tetejéről csúszott a montenegrói kapu mögé. Később feljöttek a hazaiak, Dibusz egy alkalommal bravúrral hárított, de a 32. percben már ő sem segíthetett: Kosovic 19 méterről gyönyörűen a bal sarokba csavarta a labdát, 1-1.

Montenegró–Magyarország 2-1 (1-1)

Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth, Korhut – Gazdag, Kleinheisler – Németh K., Holman, Nagy D. – Holender.

Montenegró: Mijatovic – Marusic, Simic, Tomasevic, Radunovic – N. Vukcevic – Boljevic, Kosovic, Savicevic, Haksabanovic – Beciraj.

Gólok: Kosovic (32.), Mugosa (11-esből, 75.), illetve Holender (2.)

Szünet után a felkészülési mérkőzés edzőmeccsé alakult át. Pályára lépett Varga Roland, Sigér Dávid és Ferenczi János személyében pedig két további újonc. A 75. percben a cserejátékos Mugosa 11-esből megszerezte a hazaiak győztes gólját, 2-1-re nyert Montenegró.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.