Vereséggel búcsúzott az MTK hűséges játékosa

A Magyar Kupa elődöntője után a bajnokság utolsó előtti fordulójában is legyőzte az MTK-t a Mol Fehérvár. Kanta József tizenkilenc percet kapott búcsúmeccsén.

Magyar Nemzet
2021. 04. 29. 22:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanta József mezszámának megfelelően tizenkilenc percet játszott, majd a két csapat díszsorfala között hagyta el a játékteret, és fejezte be aktív pályafutását. A játékos üde színfolt volt a modern labdarúgásban, a teljes profi pályafutását az MTK kötelékében töltötte. Az élvonalban egyszer, az NB II-ben háromszor ünnepelhetett bajnoki címet a kék-fehérekkel.

Idén Kanta már jobbára kiegészítő ember volt az MTK-ban, ugyanakkor az öltözőnek még mindig fontos, megbecsült tagja volt. Búcsúját nem tudta igazán széppé tenni csapata: mire elhagyta az eredeti terveknek megfelelően a pályát, Nikolics Nemanja góljának köszönhetően már vezetett a Mol Fehérvár.

A folytatásban is a székesfehérvári csapat akarata érvényesült, amely a második félidőben Herrera kiállítása miatt emberelőnybe, majd Budu Zivzivadze és Lyes Houri találatával háromgólos fórba is került. A hajrában Tiago szépített, de a Fehérvár győzelme nem forgott veszélyben.

Az MTK ezzel a vereséggel már biztosan lemarad a nemzetközi kupaszereplés lehetőségéről, míg a Fehérvár szinte biztosan megszerezte azt. A Paks papíron még letaszíthatná a dobogóról a Vidit, de ehhez a fehérváriak utolsó fordulós veresége mellett két nagy arányú győzelemre lenne szüksége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.