Odalett a Veszprém százszázalékos mérlege a bajnokságban

A címvédő és listavezető 33-33-as döntetlent játszott a Csurgó otthonában a férfi kézilabda NB I-ben.

MTI
2021. 02. 07. 17:27
null
A vb-n még nem sikerült legyőzni a spanyolokat, szerdán idegenben összejött a bravúr Fotó: Cseh Péter Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A somogyiak november végén már elértek egy bravúrt, akkor a Szeged otthonában 33-30-ra nyertek. Most a Veszprémet is megtréfálták.

A válogatott Hanusz Egon irányításával, Tatai Péter védéseire alapozva villámrajtot vettek, és a hatodik percben már 5-1-re vezettek. David Davis veszprémi vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott, csapata igyekezett felzárkózni, de csak átmenetileg járt sikerrel. Már öt gól is volt a különbség, aztán ez kettőre csökkent, a szünetben pedig 18-14-re vezetett a Csurgó.

A hazaiak a második félidő első felében csak percekig tudták tartani a lépést ellenfelükkel, a Veszprém 9-2-es sorozatot produkált, és a meccs során először a 43. percben átvette a vezetést. A mindössze 11 mezőnyjátékost benevező Csurgó azonban nem adta fel, az utolsó tíz perc döntetlen állásról kezdődött, majd mindkét csapat vezetett egy-egy góllal. Az utolsó percen belül ismét egyenlítettek a házigazdák, majd négy másodperccel a vége előtt Vuko Borozan lövését Füstös Ádám lábbal védte, így a Csurgó nagy bravúrral, de a látottak alapján teljesen megérdemelten egy pontot szerzett.

A Veszprém ezzel elveszítette százszázalékos mérlegét a bajnokságban.

A mezőny legeredményesebb játékosa Hanusz Egon lett 11 góllal, ebből tízet az első félidőben lőtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.