Veszteség a pályán és a könyvelésben

Rosszul kezdte a Chelsea az új évet. A londoni kékek az angol labdarúgó-bajnokság hagyományos, január 1-jei, sorrendben 21. fordulójában kissé ellazsálták a brightoni fellépést.

2020. 01. 02. 7:00
Premier League - Brighton & Hove Albion v Chelsea
Alireza Dzsahanbahs ollózását csak nézték a londoniak Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszul kezdte a Chelsea az új évet. A pályán és gazdaságilag egyaránt. A londoni kékek az angol labdarúgó-bajnokság hagyományos, január 1-jei, sorrendben 21. fordulójában kissé ellazsálták a brightoni fellépést. Azpili­cueta góljával már a 10. percben vezetéshez jutottak, ám a ­hazaiak a második félidőben átvették az irányítást, s az iráni Alireza Dzsahanbahs a 84. percben gyönyörű találattal egyenlített. A londoni vezetőknek az is fejfájást okozhat, hogy a klub 96,6 millió fontos veszteséggel zárta az előző, június 30-án véget ért pénzügyi évet – ami a ­Premier ­League-ben ritka dolog – részben azért, mert az előző idényben nem szerepelhetett a Bajnokok Ligájában.

Alireza Dzsahanbahs ollózását csak nézték a londoniak
Fotó: Reuters

Az ősztől újra ott volt a ­Chelsea a BL-ben, de hogy ez így legyen idén is, ahhoz iparkodnia kell. Jelenleg a negyedik, a Manchester United és a Tottenham üldözi. ­Utóbbi tegnap kikapott ­Southamptonban, ráadásul megsérült a gólzsákja, A Leicester simán nyert ­Newcastle-ben, az Arsenal–­Manchester United nosztalgia-rangadót lapzártánk után játszották, a Liverpool ma fogadja a ­Shef­field Unitedet.

Premier League, az élcsoport: 1. Liverpool 55, 2. Leicester 45, 3. Manchester City 44, 4. Chelsea 36.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.