Vették a lapot a fiatalok

A pénteken kezdődő világbajnokság előtt Szöulban, a négy nemzet részvételével megrendezett nemzetközi kupán végzi el az utolsó simításokat a magyar női kézilabda-válogatott. Kim Rasmussen csapata múlt pénteken négy góllal kikapott Oroszországtól, egy nap múlva a házigazda Dél-Korea elleni magabiztos győzelemmel javított, magyar idő szerint hétfő reggel az oroszoktól súlyos vereséget szenvedő Szerbia ellen zárja a tornát. A köztudottan maximalista kapitány megenyhült, önbizalom-csepegtető szavakkal értékelte a fiatalok teljesítményét.

2019. 11. 25. 15:06
Faluvégi Dorottya; Szong Hje Szu
Faluvégi Dorottya meghálálta a bizalmat Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsan tanulnak a fiatalok. A hat junior-világbajnok játékossal felálló női kézilabda-válogatottunk a Szöul-kupa múlt pénteki mérkőzésén mindkét félidő elején beragadt az oroszok ellen, és a védekezésével sem nyűgözte le Kim Rasmussent. A 29-25-ös vereség után a szövetségi kapitány nem véletlenül korholta a tanítványait, és ennek meglett a foganatja. Szombaton a házigazda Dél-Korea elleni teljesítmény elnyerte a dán szakember tetszését. Szűk tíz perc után 3-1-re vezetett a magyar válogatott, Rasmussen kicsit felforgatta a kezdő hatost, és a meccs közben is próbálgatta az ideális felállást. Mindkét szélen junior világbajnok, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta kezdett (Lukács Viktória és Schatzl Nadine helyett), Tomori Zsuzsannát váltotta a bal­átlövő poszton.

Faluvégi Dorottya meghálálta a bizalmat
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A mérkőzés a második félidő elején dőlt el, zsinórban hat szerzett góllal meglépett a magyar válogatott, s hiába próbált a házigazda a hajrában kellemetlen perceket szerezni a nyitott védekezésével, erre is volt ellenszere a fiatalokat bátran foglalkoztató Rasmussen-csapatnak. Megszerezte első gólját nemzeti mezben a tizenkilenc éves junior Eb-győztes debreceni irányító, Vámos Petra, a másodvirágzását élő Kovács Anna volt a legeredményesebb emberünk hét találattal. A Győr háromszoros BL-győztes kapusa, Kiss Éva ziccereket, hétmétereseket védett. A 31-25-ös győzelem, főképp a mutatott játék biztató a pénteki vb-rajt előtt. „Jól teljesítettek a lányok, már szinte mindenki túltette magát az időeltolódás okozta nehézségeken. Mérkőzésről mérkőzésre lép előre a csapat, ennek örülök, ráadásul a fiatalok is egyre jobban teljesítenek.”

A torna hétfői zárómérkőzésén Szerbia lesz az ellenfél, pénteken pedig jöhet a vb-rajt Kazahsztán ellen.

Jó az öreg a háznál

Magyar mezőnyjátékost a Kielce ellen sem nevezett a Telekom Veszprém a hét végi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre, végül a vajdasági Zenta szülötte, a negyvenéves spanyol állampolgár, Sterbik Árpád szállította a győzelmet a bakonyiak­nak. Az első félidőben még két góllal vezetett a lengyel csapat, aztán beállt (bekocogott…) a pályára Sterbik, és onnantól új meccs kezdődött. A vendégegyüttes huszonhét perc alatt csak hat gólt dobott, a kétszeres BL-győztes, világ- és Európa-bajnok kapus negyvenszázalékos hatékonysággal dolgozott a kapuban, elől Andreas Nilsson és Petar Nenedics húzta ki a slamasztikából a magyar bajnokot, amely végül 28-24-re győzött. Az előző szezon BL-döntőse a csoport további meccseinek kedvező alakulása miatt a második helyen várja a folytatást, a Vardar Szkopje elleni találkozót. Tegnap este a Mol-Pick Szeged 34-23-ra nyert a szlovén RK Celje otthonában. A hazaiak az ötödik percben vezettek utoljára, 3-2-re, tíz perccel később már a 11-4 volt az állás a Szeged javára. A Tisza-partiak ezzel a 9-1-es sorozattal el is döntötték meccset – bár a háromnegyede még hátravolt. A mezőny legeredményesebb játékosa végül lett a hét góljával. A Szeged a harmadik helyen áll a csoportjában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.