Vettelnek váratlan ajánlatot tett egy amerikai milliomos

A hosszú távú sportautó-világbajnokságba (WEC) várja egy milliomos csapattulajdonos Sebastian Vettelt, aki a szezon végén távozik a Ferrari Formula–1-es csapatától.

Magyar Nemzet
Forrás: M4SPORT.HU2020. 08. 25. 11:49
Japan Formula One Grand Prix
epa07068200 German Formula One driver Sebastian Vettel (R) of Scuderia Ferrari signs autographs to fans in the paddock at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, 04 October 2018. The Japanese Formula One Grand Prix will take place on 07 October. EPA/FRANCK ROBICHON Fotó: EPA/FRANCK ROBICHON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre még nem dőlt el, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel marad-e a Formula–1-ben. Bár a Racing Pointból jövőre Aston Martinná alakuló csapattal állítólag már közel áll az aláíráshoz, a felek állítják, még nem született döntés. A versenyző pedig kezdettől fogva hangsúlyozza, csakis abban az esetben akarja a királykategóriás folytatást, ha sikerre esélyes csapat tagjává válhat.

Miközben Vettel nemrég azt mondta, el sem gondolkodott az F1-en kívüli lehetőségeken, egy máris ott áll előtte. Az m4sport.hu értesülése szerint egy milliomos amerikai csapattulajdonos felajánlotta neki, hogy versenyezzen a hosszú távú sportautó-világbajnokságon (WEC). A filmproducerként is ismert James Glickenhausról van szó, aki a Toyota és a ByKolles mellett harmadik résztvevőként a hosszú távú sportautó-világbajnokság új, hiperautós szabályrendszerében a csapatával – Scuderia Cameron Glickenhaus –, és két autóval tervez indulni a 2021-es bajnokságban.

A hetvenéves Glickenhaus az 1960-as évek óta nagy rajongója a Ferrari márkának, és a korábbi maranellói elnökkel, Luca di Montezemolóval is baráti viszonyt ápol. Az amerikai milliomos a Dyler című lapnak beszélt arról, hogy szívesen alkalmazná Sebastian Vettelt, és azt is elmagyarázta, miért.

– Ha Sebastian szeretne, jöhet, nálunk versenyezhet Le Mans-ban, van számára ülésünk. A Formula–1 engem annyira nem érdekel. A rajtok rendben vannak, a befutók is, de ami közötte megy, az csak körmenet. És nekem az sem tetszik, amikor az ottaniak élnek a maguk pezsgőbuborékjában, olyan versenyeken, amelyek közül párat diktatórikus országban rendeznek. Sebastianról mindenesetre tudom azt, hogy egy régi vágású fickó, és én kedvelem az ilyet – nyilatkozta James Glickenhaus.

Vettel új kihívást is találhat
Fotó: Reuters

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.