Videójátékban ellenfele játékstílusát választaná a Grand Slam-bajnok

Oszaka Naomi meccslabdákat hárítva jutott negyeddöntőbe az Australian Openen, ahol a tajvani Hszie Szu-vej kesz az ellenfele. Továbbjutott Serena Williams is, Dominic Thiem viszont sima vereséget szenvedett.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 9:57
USA TENNIS US OPEN 2020
epa08665468 Naomi Osaka of Japan celebrates with the Championship Trophy after defeating Victoria Azarenka to win the Women's Final match on the thirteenth day of the US Open Tennis Championships the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 12 September 2020. Due to the coronavirus pandemic, the US Open is being played without fans and runs from 31 August through 13 September. EPA/JASON SZENES Fotó: EPA/JASON SZENES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oszaka Naomi háromszoros, Garbiñe Muguruza kétszeres Grand Slam-győztes, így kettejük nyolcaddöntője rangadónak számított az Australian Openen. A mérkőzés nem is okozott csalódást, a végletekig kiélezett találkozón a japán játékos két meccslabdát is hárítva fordított, és a szuper tie breaket elkerülve 7:5-re nyerte a döntő szettet.

Oszaka 2019-ben már megnyerte a melbourne-i tornát, akkor a legközelebb talán a tajvani Hszie Szu-vej járt a kiejtéséhez. Idén a negyeddöntőben csap össze a két ázsiai játékos, akik közül a különleges stílusban játszó Hszie egyesben először jutott el ilyen sokáig Grand Slamen. A 35 éves játékos párosban három GS-trófeával büszkélkedhet.

– Nagyon szórakoztató tenisze van, bár játszani ellene már nem annyira mókás – jellemezte a tajvanit Oszaka. – Videójátékban az ő karakterét választanám, néha számomra felfoghatatlan döntéseket hoz a pályán.

A két évvel ezelőtti meccsük összefoglalója:

Bejutott a negyeddöntőbe a Margaret Court Grand Slam-győzelmi rekordjának beállítására hajtó Serena Williams is, a férfiak között viszont sima vereséggel búcsúzott a US Open-bajnok Dominic Thiem.

Folytatja viszont váratlan menetelését az orosz Aszlan Karacev, aki élete első Grand Slam-tornáján indul, a selejtezőből viszont egészen a negyeddöntőig jutott. Az első három fordulóban játszmát sem veszített, a negyedik körben viszont kétszettes hátrányból fordított a kanadai Félix Auger-Aliassime ellen. Karacev előtt legutóbb a román Alex Rădulescu jutott el Grand Slam-debütánsként a negyeddöntőbe, az 1996-os wimbledoni versenyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.