Vidi–Honvéd presztízsmeccs idényzárásként

Múlt vasárnap a labdarúgó NB I-ben lement a függöny, de a Mol Vidi FC-re és a Budapest Honvédra szombaton még vár egy mérkőzés.

Magyar Nemzet
2019. 05. 25. 15:48
Holender Filip
Fontos gólokkal bizonyított Luganóban Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt vasárnap a labdarúgó NB I-ben lement a függöny, de a Mol Vidi FC-re és a Budapest Honvédra szombaton még vár egy mérkőzés: a Magyar Kupa döntőjében előbbi másodszor, utóbbi nyolcadszor hódíthatja el a trófeát. A Groupama Arénában 19.30-kor kezdődő találkozónak (tv: M4 Sport) „csak” ez a tétje, hiszen a bajnoki ezüstérmes székesfehérváriak és a negyedik kispestiek – miként a harmadik debreceniek – egyaránt az Európa-liga selejtezőjében indulhatnak a követ­kező szezonban.

A Vidi a döntőig vezető úton a Cigánd (NB III), a Vác (NB II), a Budafok (NB II) és a Taksony (NB III) kiejtése után a nyolc között a bajnok Ferencvárost, majd a Debrecent kellett legyűrnie; miközben a Honvéd ellenfelei sorrendben a Bőny (megyei II.), a Jászberény (NB III), a Tiszaújváros (NB III), a Tiszakécske (NB II), a Budaörs (NB II) és a Soroksár (NB II) voltak. Vagyis Supka Attila nem akadt össze élvonalbeli ellenféllel. Az NB I-es szereplés és a keretek erőssége alapján is a fehérváriak számítanának esélyesnek, ám a bajnokság végére látványosan leeresztettek: az utolsó öt fordulóban csupán a kiesett ­MTK-t tudták legyőzni, az FTC-től 4-1-re, a Diós­győrtől 2-1-re kikaptak. A Honvéd ugyanakkor a hajrában két meccset nyert – a Fradi ellen 3-2-re – három döntetlen mellett.

Érdekesség, hogy az MK-finálékban mindkét gárdának negatív a mérlege: a Honvéd eddig tizenhét alkalommal küzdhetett meg a trófeáért, ebből hétszer hódította el, míg a Vidi öt próbálkozásból csak egyszer járt sikerrel. S a fehérváriak most mindenképpen szeretnének egyről a kettőre jutni. „Megkoronázhatnánk az egyébként nagyon jól sikerült szezonunkat, amelynek része volt az Európa-liga-menetelés, a második hely a bajnokságban, és a hazai kupasorozatban a döntőbe jutás” – jelentette ki pénteken Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője, kiemelve, hogy a Honvéd mindig kellemetlen rivális, amelynek ráadásul az NB I egyik gólkirálya, Holender Filip (képünkön) is a tagja.

Supka Attila elmondta, teljesen másképpen készültek a kupasorozat fináléjára, mint a bajnoki meccsekre. „Az első számú célunkat, a nemzetközi kupaindulás kiharcolását már elértük, azóta a Magyar Kupa megnyerése lebeg a szemünk előtt, ennek megfelelően végeztük el az edzésmunkát” – fogalmazott a kispestiek trénere, aki 2007-ben már nyert Magyar Kupát, éppen a Honvéddal.

A kupadöntő sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy tegnap délig már több mint 10 ezer jegy elkelt, és a magyar szövetség minden érdeklődőt arra buzdít, hogy lehetőleg elővételben váltsa meg a belépőjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.