Örülnek neki, hogy bécsi szelet szerepel a menüben

A középszakaszban nem tudta megismételni az alapszakaszban nyújtott parádés teljesítményét a Fehérvár az osztrák jégkorongbajnokságban, ezért csupán az ötödik helyről várhatta a negyeddöntő sorsolását. Végül a fehérváriak egymásnak maradtak a bécsiekkel, tehát a Vienna Capitals ellen kellene teljesíteni a történelmi bravúrt, s bejutni a legjobb négy közé.

Magyar Nemzet
2021. 03. 08. 12:49
null
Kedden kezdődhet a tánc a Vienna Capitals otthonában Fotó: Soós Attila Forrás: Hydro Fehérvár AV19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Volán végig remek teljesítményt nyújtva a harmadik helyen zárta az osztrák bajnokság alapszakaszát, a középszakasz felsőházában azonban már döcögött a játéka. Két győzelemmel és hat vereséggel zárta ezt az etapot, s végül az ötödik helyre futott be. Az alsó ház végeredményével együtt sorrendben az alábbi nyolc csapat jutott be a rájátszásba:

  • Bolzano (Bozen)

  • Klagenfurt

    Salzburg

    Vienna Capitals

    Fehérvár

    Dornbirn

    Pozsony

    Villach

    Az osztrákoknál ugyanaz a módi, a negyeddöntőben a csapatok felülről lefelé választhatnak ellenfelet maguknak. A Fehérvár erejét mutatja, hogy az első három helyezett közül egyik sem kérte magának, így a Fehérvár és a Vienna Capitals egymásnak maradt.

    A párosítás:

    Vienna Capitals (osztrák, 4.)–Hydro Fehérvár AV19 (5.)

    Bolzano (olasz, 1.)–Bratislava Capitals (szlovák, 7.)

    Klagenfurt (osztrák, 2.)–EC Villach (osztrák, 8.)

    Red Bull Salzburg (osztrák, 3.)–Dornbirn Bulldogs (osztrák, 6.)

    Amióta Ausztriában vendégszerepel, a Volán hatodszorra ér el a rájátszást, de a negyeddöntőből eddig még egyszer sem jutott tovább. Egyszer-egyszer az Olimpija Ljubljana, a Bolzano és a Salzburg, kétszer pedig éppen a Vienna Capitals állta az útját, 2010-ben 4-1-es, 2015-ben pedig 4-2-es összesítéssel.

    Lenne tehát miért visszavágni tehát, de persze az a realitás, hogy a Vienna a párharc esélyese. Az alapszakaszban a Volán egyszer nyert, a Vienna háromszor, a középszakaszban a bécsiek Székesfehérvárott 11-3-ra kiütötték a magyar csapatot, amire Hári Jánosék 6-1-gyel válaszoltak idegenben. Az idény hat meccse alapján tehát 4-2 az állás a Vienna javára.

    Antti Karhula, a Fehárvár finn vezetőedzője nem beszélt mellé az esélyeket illetően, ugyanakkor a Viennát tartja a legkedvezőbb ellenfélnek.

    – Hat mérkőzést játszottunk a Bécs ellen az idényben, ez alapján feléjük billen a mérleg nyelve. Egy alkalommal nem voltam elégedett a játékunkkal ellenük, a többi találkozón felvettük a kesztyűt. A Bécs kemény ellenfél, rengeteg playoff-tapasztalattal, így pontosan tudják, hogyan kell ezeken a mérkőzéseken jégre lépni. Nekünk ezt még meg kell tapasztalnunk. Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy ők az esélyesebbek, nekünk pedig jó kihívás lesz jégre lépni ellenük. Abban mindenki biztos lehet, hogy minden találkozón ki fogjuk tenni a szívünket. Az egész szezonban napról napra mentünk, nem néztünk túlzottan előre, most sem lesz ez másképp. Számunkra talán a Bécs volt a legjobb opció abból a szempontból, hogy az egész szezonban rengeteget utaztunk, a legközelebbi ellenfél elleni rájátszásmérkőzéseken pedig nem vár ránk többórás buszút.

    A párharc ma kezdődik, a teljes menetrend a következő:

    március 12.: Vienna Capitals–Fehérvár

    március 14.: Fehérvár–Vienna Capitals

    március.16.: Vienna Capitals–Fehérvár

    március 19.: Fehérvár–Vienna Capitals

    március 21.: Vienna Capitals–Fehérvár

    március 23.: Fehérvár–Vienna Capitals

    március 26.: Vienna Capitals–Fehérvár

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.