Világbajnokot vett a Manchester United a Real Madridtól

Sergio Ramos után a védelem másik alappillére, a francia Raphael Varane is elhagyta a nyáron a Real Madridot. A 28 éves világbajnok francia védőért 34 millió fontot (14,36 milliárd forintot) fizetett a Manchester United a Real Madridnak.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 20:55
La Liga Santander - Real Betis v Real Madrid
Egy klubban biztosan nem fog pacsizni Ramosszal Fotó: REUTERS/Marcelo Del Pozo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

még tinédzser volt, amikor Zinédine Zidane javaslatára a Real Madrid megvásárolta a játékjogát a Lens csapatától. A francia középső védő szép lassan kiszorította Pepét a madridi kezdőcsapatból, José Mourinho próbálta beilleszteni a csapatba, Carlo Ancelottinál egyre több lehetőséget kapott, de az első „Zidane-korszak” idején élvezte legjobban a játékot. 2015 és 2018 között zsinórban három BL-t nyert a Reallal, majd 2018 nyarán világbajnoki címet szerzett a francia válogatottal az oroszországi világbajnokságon.

Varane tíz évet húzott le Madridban
Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev

Varane szeretett a Madridban futballozni, jóllehet a 2020-as BL-kudarc miatt többen őt tették felelőssé. Egészen elképesztő hibákat mutatott be a Manchester City elleni negyeddöntő mérkőzésen. Később a spanyol bajnoki mérkőzéseken is egyre többet rontott, megingott benne a bizalom, s mivel hangsúlyozta, hogy új kihívásra vágyik, ráadásul a Manchester United alaposan ráígért a madridi fizetésére, nem volt kérdés, hogy távozik, amint meglesz a lehetősége a váltásra. Idén nyáron jött el a pillanat: a Real állítólag négy évre szóló ajánlatot tett Varane-nak, szezononként hétmillió eurós (2,53 milliárd forint) javadalmazással, míg az MU-ban 12 millió eurót kereshet évente.

Két középső védője nélkül maradt tehát a nyáron kinevezett régi-új Real-edző, Carlo Ancelotti, a spanyol világbajnok Sergio Ramos mellett a franciákkal vb-t nyert Raphael Varane-t is pótolnia kell.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.