„Világsztárok ellen játszottunk, de Kijevbe győzni megyünk”

A spanyol lapok elájultak a Barcelona teljesítményétől, és Lovrencsics Gergő szerint sem vette félvállról a Ferencváros elleni, tegnapi Bajnokok Ligája-mérkőzését a katalán sztárklub. A csapatkapitány már előre tekint, jövő héten a Dinamo Kijev ellen nyerni szeretne a Fradi, hogy elérje a harmadik helyet és az Európa-ligás folytatást a csoportjában.

Magyar Nemzet
2020. 12. 03. 9:20
null
Ferencváros Barcelona labdarúgás Bajnokok Ligája Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Ferencváros a BL-ben a Philippe Coutinho, Marc-Andre ter Stegen, vagy éppen Gerard Piqué nélkül felállt Barcelona ellen. A spanyol lapok lelkesen fogalmaznak a katalán együttes teljesítménye láttán. „Egy új Barca támadja Európát” – harsogja a madridi AS, amely ezzel párhuzamba állítva a Real edzőjének, Zinedine Zidane-nak a jövőjét firtatja a Sahtar Donyeck elleni vereség után. „A Barcelona elszabadult Budapesten” – hasonlóan erőteljes címmel jelentkezett a Marca, a barcelonai Muno Deportivo pedig a Mind a 15 címmel jelent meg a címlapján, arra utalva, hogy öt forduló után százszázalékos Ronald Koeman együttese a BL-ben.

Ami a Ferencvárost illeti, Lovrencsics Gergő elismerte, hogy nehezen tudták tartani a lépést a katalánokkal, akik sokkal magasabb sebességi fokozaton pörögtek a találkozó elején. – Lehetett látni, hogy az első pillanatokban el akarják dönteni a mérkőzést, amelyet nem vettek félvállról – árulta el Lovrencsics a FradiMédiának. – Az első fél órában megmutatkozott a különbség, pontatlanok voltunk és el is dőlt a meccs. A második félidőben kicsit visszavettek, mi ebből kifolyólag feljavultunk, agresszívabbak is lettünk, voltak helyzeteink is, ahogy nekik is. Ez egy ilyen meccs volt, tanulnunk kell belőle.

A Ferencváros csapatkapitánya már előre tekint, hiszen jövő héten a Dinamo Kijev otthonába látogat a csapat, és az a meccs dönt majd arról, hogy melyikük végez a csoport harmadik helyén, és szerzi meg egyúttal a tavaszi Európa-ligás folytatás jogát.

– Ez az első évünk a BL-ben, mindenki megtette ami tőle telt, a Barcelona ellen játszottunk, amely egy világklasszis csapat – jelezte Lovrencsics. – Nyerni megyünk Kijevbe, amihez úgy kell játszanunk, mint Torinóban, és biztos vagyok benne, hogy azt a teljesítményt nyújtjuk majd. Komoly terhelés alatt vagyunk, érződött egy kis fáradság is rajtunk, de elég erős ez a csapat ahhoz, hogy meg tudja nyerni a meccset Ukrajnában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.