Újabb kvóta nélkül, de ketten még reménykedhetnek

Franciaországban folytatódott a verseny a tokiói ökölvívókvótákért. Magyarország eddig egy kvótával sem gazdagodott Villebon-sur-Yvette sportcsarnokában.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 18:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös verseny volt az európai ökölvívók olimpiai kvalifikációs tornája. 2020 márciusában kezdődött, Londonban, ahol Gálos Roland meg is szerezte a tokiói kvótát, mielőtt a viadal félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt. A versenyt bő egy év elteltével, pénteken a La Manche-csatorna túloldalán, a Párizshoz közel fekvő Villebon-sur-Yvette sportcsarnokában folytatták.

Három magyar léphetett még szorítóba ötkarikás részvétel reményében, közülük azonban csak egy tudott párharcot nyerni. A 60 kg-osok versenyében Pribojszki Kata szoros csatában, megosztott pontozással legyőzte a holland Chelsey Heijnent. A török Esra Yıldız viszont már túl erősnek bizonyult, így ő szerezte meg az olimpiai kvótát a negyeddöntőben. A súlycsoportban ugyanakkor hatan szereznek indulási jogot, így ökölvívóversenyektől idegen módon a vereség után Pribojszki még egyszer kötelek közé léphet a tokiói kvóta reményében.

Pénteken a női 75 kg-os mezőnyben Nagy Tímea szenvedett vereséget egyhangú pontozással az orosz Zemfira Magomedalijeva ellen. Szombaton a férfi 63 kg-osok között Fodor Milán számára is elúszott a kvóta, a lengyel Damian Durkacz erősebbnek bizonyult. Az ő esélyük elúszott a tokiói szereplésre. Hámori Ádám már tavaly, Londonban kiesett, de 91 kg-os versenyzőnk mégis reménykedhet még. A világranglistán négy európai versenyző áll nála jobban, és ha az orosz Muszlim Gadzsimagomedov, a bolgár Radoszlav Pantaleev, a brit Cheavon Clarke és a fehérorosz Vlagyiszlav Szmjahlikov kivétel nélkül bejut az elődöntőbe Franciaországban, akkor a ranglistás kvóta a mögöttük várakozó magyar ökölvívónak jutna Tokióra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.