Visszalépéssel kezdett az új világelső

Magyar Nemzet
2019. 06. 25. 17:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

15 helyet javítva a 124. egyesben a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelynek élén őrségváltás történt: az ausztrál Ashleigh Barty megelőzte a japán Oszaka Naomit. A Roland Garros címvédője Evonne Goolagong 1976-os „uralkodása” óta az első ausztrál, aki valaha vezette az aktuális rangsort.

Barty 2011-ben megnyerte Wimbledonban a lány egyéni versenyét. Felnőttként az idei Roland Garros-győzelme az eddigi legkomolyabb eredménye. Kevesen gondolták öt éve, hogy egyszer Barty lesz a világ első számú női teniszezője: 2014. szeptemberben úgy döntött, hogy felhagy a teniszezéssel, és kipróbálja a krikettezést.

A 2015-ös szezonban a Queensland Fire és a Brisbane Heat csapatának tagjaként szerepelt az ausztrál női krikettbajnokságban. Egy év múlva mégis a profi tenisz mellett döntött, és ma már az ő nevével kezdődik a legfrissebb világranglista (Fucsovics Márton egy hellyel előrébb áll a múlt heti rangsorhoz képest a férfiak mezőnyében, jelenleg az 50.). Az újdonsült világelső bejelentette, hogy sérülés miatt visszalépett az e heti eastbourne-i füves pályás tenisztornán, hogy százszázalékos állapotban legyen a wimbledoni teniszbajnokságra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.