Visszalépett a világbajnokságtól válogatottunk csoportellenfele

Koronavírus-fertőzések miatt visszalépett az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságtól a magyarok csoportjában szereplő Zöld-foki Köztársaság válogatottja.

Forrás: MTI2021. 01. 18. 15:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttes hétfőn jelezte, hogy nem tud kiállni kedden az uruguayiak ellen sem, mert nincs elegendő – legalább tíz – játékosa.

A zöld-fokiak vasárnap a németek ellen sem tudtak pályára lépni, míg pénteken a magyaroktól 34-27-re kaptak ki.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a visszalépés értelmében az afrikai csapat valamennyi találkozóját 0-10-es gólkülönbséggel elveszíti, így a magyar válogatott részére a 34-27-es sikert végül 10-0-val írják jóvá.

A gízai A-csoportból ezzel a magyar és a német válogatotton kívül Uruguay is továbbjutott, az utolsó elvileg a 25-32. helyért folytatná az Elnök-kupáért.

A csoport további programja:

kedd:

20.30: Németország-Magyarország

A csoport állása: 1. Németország 4 pont/2 mérkőzés (53-14), 2. Magyarország 4/2 (54-18), 3. Uruguay 2/3 (42-87), 4. Zöld-foki Köztársaság 0/3 p (0-30)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.