Visszatér Hendry, aki még O’Sullivannél is nagyobb

Visszatér a modern, profi korszak legjobb sznúkerjátékosa, a hétszeres világbajnok Stephen Hendry. Az 51 éves skót játékos 2012-ben vonult vissza. Hendry akár már a szeptember 21. és 27. között rendezendő European Mastersen tornán is elindulhat.

Magyar Nemzet
2020. 09. 02. 13:20
Dafabet World Snooker Championship
Stephen Hendry nyolc év után tér vissza Fotó: Steven Paston Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stephen Hendry visszatérésének híréről elsőként a Nemzeti Sport számolt be a BBC-re hivatkozva.

Hendry 1990 és 1999 között hétszer is világbajnok lett – ehhez fogható teljesítményt senki sem nyújtott a modern érában. Kizárólag a sportág legnagyobb legendája, Ronnie O’Sullivan nyert nála több pontszerző tornát, augusztusban a hatodik vb-címe már a 37. tornagyőzelme volt.

Hendry 2012-ben vonult vissza, miután a világbajnokság negyeddöntőjében 13-4-re kikapott Stephen Maguire-től. Döntését akkor azzal indokolta, hogy elégedetlen a kiegyensúlyozatlan teljesítményével. Nyilván frusztrálta, hogy a kilencvenes években hét vb-címet is szerzett – az utolsót 1999-ben –, utána többször már nem tudott nyerni.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőséget kapok a következő két idényben néhány tornán elindulni” – nyilatkozta Hendry. Hozzátette: mindig hiányolta a játékot, és habár nem támasztott magával szemben elvárásokat, jó érzéssel tölti el, hogy visszatérhet az asztalhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.