Visszatérnek az európai kupaporondra a Fradi jégkorongozói

Az Erste Liga 2018-19-es kiírását – egyben a magyar bajnokságot – megnyerő zöld fehérek elindulnak a második számú sorozatban, a Kontinentális Kupában.

Forrás: MTI, fradi.hu2019. 06. 14. 17:53
null
Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros jégkorongcsapata 19 év után visszatér az európai porondra, mivel elindul a második számú sorozatban, a Kontinentális Kupában.

Az FTC honlapjának pénteki beszámolója felidézi, hogy az 1997-ben létrejött KK-ban eleinte három, majd két magyar csapat indulhatott, manapság viszont már csak a bajnok szerepelhet.

A lebonyolítási rendszer szerint az első csoportkör négy csapata közül egy jut tovább a második fordulóba, ahol nyolcan szerepelnek két csoportra osztva. Ebben a fázisban csatlakozik az Erste Liga győztese, a Ferencváros is. A csoportköröket mindig egy helyszínen rendezik, egy-egy hosszú hétvégén. A csoportokból egy-egy csapat jut tovább a harmadik körbe, ahol újabb hat rivális csatlakozik. A két négyes csoportból két-két együttes kerül a négyes döntőbe.

A Kontinentális Kupa sorsolását jövő pénteken rendezik Budapesten.

Az biztos, hogy az európai porondra 19 év után visszatérő FTC-Telekom nem rendez csoportkört, tehát biztosan külföldi helyszínre utazik, várhatóan októberben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.