Visszatért a dögunalmas Barça a 29. fordulóban

Az Ansu Fati rúgott egy ügyes gólt, Messi értékesített egy ajándék büntetőt, aztán ennyi...

Magyar Nemzet
2020. 06. 17. 9:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatért a dögunalmas Barça a La Liga 29. fordulójában.

A mallorcai 0-4 felcsillantotta Barcelona népes (divat)szurkolótábora előtt a reményt, hogy a koronavírus-szünet után megújult, izgalmas csapatot láthatnak, de a hétfő késő esti, a sereghajtó Leganés elleni mérkőzés rádöbbentette a rajongókat, ez bizony még mindig az unalmas Barça. Igaz, a 2-0-ás győzelem benn van a zsákban, átmenetileg ötpontosra növelte előnyét az együttes a tabella élén, és most idézhetnénk a közhelyet („egy futballmeccsen három pontnál többet nem lehet szerezni”), de a látvány akkor is lehangoló volt.

Ha még a katalán Mundo Deportivo is azt írja, hogy „A Barça hatékonysága likvidálta a Leganést”, akkor az tényleg nem lehetett valami sziporkázó játék, a madridi Marca pedig egyenesen így fogalmaz: „Visszatért a kényszerpihenő előtti Barça”. Vagyis az unalmas, szenvedő csapat. A másik madridi újság, az As is rezignáltan jegyzi meg: „Ansu, egy ajándék és semmi egyéb”. Az Ansu Fati rúgott egy ügyes gólt, Messi értékesített egy ajándék büntetőt, aztán ennyi...

A még mindig csak 17 éves Ansu Fati – akit még 150 millióért sem hajlandó eladni a Barça a Manchester Unitednek –, ez a bissau¦–guineai származású csodagyerek a 42. percben okos gólt lőtt a hosszú sarokba azok után, hogy a vendégek – konkrétan Guerrero – kihagytak két ordító gólhelyzetet, majd a második hazai gól egy nem létező tizenegyesből született a 68. percben, amikor a vitathatatlanul szép, köténnyel fűszerezett cselsorozat közben Messihez éppen, hogy hozzáértek, ő meg kötelességszerűen eldobta magát. A többi? Hamlet utolsó szavaival: Néma csend... Másképpen fogalmazva: visszatért a dögunalmas Barça, amelyben az egyetlen üde színfolt Ansu Fati volt, akit teljesen érthetetlenül lecserélt Quique Setién a második félidőben a kétszer annyi idős Luis Suárezre.

Messi amúgy 21 góllal vezeti a La Liga góllövőlistáját, és a hétfői volt a 699. profi gólja, ebből 629 a katalánokkal, hetven az argentin válogatottal. A következő lesz a hétszázadik.

Messi ünnepli gólját. Fotó: Pere Puntí (Mundo Deportivo)

A 29. forduló hétfői eredményei a La Ligában: Getafe–Espanyol 0-0, Villarreal–Mallorca 1-0, Barcelona–Leganés 2-0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.