Nehéz hónapok után kell helytállnia a Fradinak a BL-ben

A B csoport második helyéről folytatja szereplését a címvédő FTC-Telekom Waterpolo a férfivízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

Magyar Nemzet
2021. 03. 02. 9:04
Varga Zsolt, FTC, Bajnokok Ligája
Varga Zsolt, az FTC vezetõedzõje a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntõjében (final 8) a Jug Dubrovnik ellen játszott negyeddöntõben Hannoverben 2019. június 6-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két tornával folytatódik a férfivízilabda Bajnokok Ligája csoportköre. Az A csoport küzdelmei az olaszországi Ostiában már hétfőn megkezdődtek az Olympiakosz Pireusz, a CC Ortigia, a Spandau 04 Berlin, a Jug Dubrovnik, a Pro Recco és a CN Marseille részvételével. A magyar szempontból is érdekes B csoportban kedden rendezik az első mérkőzéseket a budapesti Duna Arénában. A péntekig tartó buboréktorna során a címvédő Ferencváros csapata minden nap medencébe ugrik, sorrendben a spanyol Barceloneta (kedden 14 órakor), a grúz Tbiliszi (szerda, 16.30), a montenegrói Herceg Novi (csütörtök, 19.00) és az olasz Brescia (péntek, 16.30) együttesével méri össze tudását. A zöld-fehérek összecsapásait az M4 Sport élőben közvetíti.

Az első tornát az FTC két győzelemmel és egy, a Brescia elleni vereséggel zárta, így a B csoport második helyéről várja a folytatást. A mostani tornán a BL 4–7. fordulója zajlik le, majd áprilisban rendezik meg a csoportkör harmadik felvonását, akkor dől el, hogy a csoportból a házigazda Hannover mellett melyik három csapat jut tovább a júniusi nyolcas döntőbe.

2019-ben a BL-címig vezette a zöld-fehéreket
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A torna előtt Varga Zsolt nincs könnyű helyzetben, hiszen a februárban lezajlott olimpiai kvalifikációs torna és megbetegedések miatt csupán egy alkalommal edzett közösen a teljes keret a Bajnokok Ligája küzdelmei előtt.

– A saját mértékem szerint nem tudnám ezt felkészülésnek nevezni. Megpróbálunk arra támaszkodni, amit a csapattal az elmúlt hónapokban gyakoroltunk. Igyekszünk minimalizálni a károkat, amelyek ebben az időszakban értek bennünket. A nehézség az, hogy a koronavírusból felgyógyult játékosok formán kívül vannak – mondta a Magyar Vízilabda-szövetség kérdésére a ferencvárosiak edzője. – Csak abból tudok kiindulni, amit láttunk az előző csoportkörben. A Barceloneta és a Brescia kiemelkedik a mostani mezőnyből is, a Tbiliszi és a Jadran más szintet képviselnek. A minimális elvárásom az, hogy ezt a két csapatot meg tudjuk verni. Arra számítok, hogy ebben a pillanatban ez is nehéz feladat lesz.

Az A csoport állása:

1. Pro Recco 9, 2. Jug Dubvrovnik 9, 3. Olympiakosz 9, 4. Ortigia 3, 5. Marseille 0, 6. Spandau 0.

A B csoport állása:

1. Barceloneta 9 pont, 2. FTC 6, 3. Brescia 6, 4. Tbiliszi 3, 5. Jadran Herceg Novi 3, 6. Waspo Hannover 0.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.