Véget nem érő izgalmak, gólgazdag ferencvárosi győzelem

Elképesztő izgalmakat követően, ötméteresekkel 16-14-re győzött az FTC-Telekom Waterpolo csapata az OSC ellen a férfivízilabda országos bajnokság rájátszása elődöntőjének második mérkőzésén, így 6-6-ra módosította a hét nyertes pontig tartó párharc állását.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 21:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OSC kétszer is legyőzte a Ferencvárost az alapszakasz során, így a hét nyert pontig tartó elődöntőt 6-0-ról kezdte, egy győzelemmel azonnal a fináléba masírozhatott volna. Hazai medencében azonban viszont nem sikerült nyernie, sőt, az újbudaiakat meggyőző különbséggel, 7-2-re győzte le múlt szerdán a címvédő, így következhetett a második felvonás, immár nézők előtt, a Népliget helyett a Császár-Komjádi Uszodában.

A Fradinak másfél hete volt a felkészülésre, az OSC-nek azonban közben az Eurokupában is volt jelenése, ahol hatalmas csata után végül ötméteresekkel kapott ki. Azon a találkozón is nehezen lendült bele a játékba Varga Dániel együttese, de remek teljesítménnyel visszajött a meccsbe.

A csütörtök esti elődöntőben is hasonló volt a forgatókönyv. A népes és rendkívül lelkes zöld-fehér szurkolótábor három gólt is ünnepelhetett, az OSC viszont hiába került kétszer is emberelőnybe, nulla találattal zárta az első nyolc percet. (3-0)

A folytatásra viszont felszívták magukat a vendégek, a második játékrészben kettő (6-4), a harmadikban pedig egy gólra csökkentették a hátrányukat, de kései találatával 9-7-es ferencvárosi előnynél fordultak a zárónegyedre, ahol csak tovább fokozódott az izgalom.

Egy gólon tartotta ellenfelét a Fradi, de Manhercz Krisztián életerős lövésével három perccel a lefújás előtt – a meccs során először – kiegyenlített az OSC. Nem sokáig tartott az öröm, mivel pillanatokon belül a másik oldalon bombagóllal válaszolt. Jaksics révén újra elhúzott kettővel az FTC, de innen is visszajött a vendéggárda. Jaksics újabb gólt dobott hét másodperccel a mérkőzés vége előtt, de a játékvezetők megítélése szerint víz alá került a labda, így nem adták meg a találatot, a 12-12-es végeredmény után ötméteresek következtek.

Ferencvárosi részről csupán hibázott, a vendégek közül viszont Manhercz és Csacsovszky lövését is védte – nem meglepő, hogy a hazai kapus nevét zengte a lelátó. Az ő védéseinek is köszönhetően 16-14-re győzött az FTC, amivel 6-6-ra módosult a párharc állása, és csak vasárnap 14.05 órakor (M4 Sport) dől el, hogy melyik csapat lesz a Szolnoki Dózsa ellenfele a fináléban.

E.ON férfi ob I, elődöntő, második mérkőzés:

FTC-Telekom Waterpolo–OSC 16-14 (3-0, 3-4, 2-3, 4-5, 4-2) – ötméteresekkel

gólszerzők: Varga D., Jaksics 3-3, Vigvári, Funtulisz, Zalánki 2-2, Pohl, Vámos, Német, Jansik 1-1, ill. Burián 5, Manhercz, Csacsovszky, Erdélyi 2-2, Salamon, Tóth M., Hárai 1-1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.