Már akár szerdán búcsút mondhat a címvédésnek a Ferencváros

A hajrájához közelít a férfivízilabda ob I idénye, szerdán az elődöntőkkel elrajtol a rájátszás szakasza. Az OSC a címvédő Ferencvárossal, a Szolnok a BVSC-vel küzd meg a döntőbe jutásért.

2021. 05. 05. 9:07
Varga Zsolt, Ferencváros
Varga Zsolt motivált a rangadó előtt Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyen megtörténhet, hogy három év után véget ér a Ferencváros uralma a hazai férfivízilabdában. A címvédő zöld-fehérek ugyanis csak az alapszakasz harmadik helyén végeztek, és két alkalommal is vereséget szenvedtek a második helyezett OSC-től, ez pedig megpecsételheti a sorsukat. Szerda este ugyanis e két együttes csap össze a Nyéki Imre Uszodában a rájátszás elődöntőjében, és ide a küzdő felek magukkal hozzák az alapszakaszban egymás elleni mérkőzésen szerzett pontjaikat. Az újbudaiakat tehát nemcsak a hazai medence segítheti, hanem az is, hogy 6-0-s előnyről indulnak a decemberi 16-12-es és a vasárnapi 9-7-es sikerüknek köszönhetően. Az elődöntők hét nyert pontig tartanak, így az OSC akár már az első találkozón bebiztosíthatja helyét a döntőben, de a kedvezőtlen helyzet ellenére az FTC vezetőedzője sem dobja be a törölközőt.

– Hogy 0-6-ról indulunk, az engem még nagyobb motivációra késztet, még nagyobb akarattal készülünk – nyilatkozta a vasárnapi meccs után.

Varga Zsolt motivált a rangadó előtt
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A másik ágon az alapszakaszban – mindössze egy vereség mellett – élen végzett Szolnoki Dózsa és a negyedik BVSC-Zugló találkoznak. A két együttes az idényben szoros csatákat vívott, de a Tisza-vidékiek állnak jobban. Ősszel 13-12-es sikert arattak a kék-sárgák ellen, vendégként pedig 8-8-as döntetlent értek el. Így a Dózsa 4-1-es előnyről vág neki a párharcnak, amely 18 órakor Szolnokon veszi kezdetét.

Ha mégsem dőlne el szerdán a továbbjutás kérdése, akkor az elődöntők jövő csütörtökön folytatódnak.

E.ON ob I, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:

Szolnok–BVSC 18.00

OSC–Ferencváros 19.30.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.