Az FTC remek teljesítménnyel vágott vissza, egyelőre megmenekült

Az alapszakasz élén végzett Szolnoki Dózsa magabiztos győzelemmel kezdte a férfi vízilabda országos bajnokságának a rájátszását, és a BVSC elleni 11-7-es sikerrel már az elődöntő első mérkőzésén kivívta helyét a fináléban. A másik ágon közel sem ilyen egyértelmű a helyzet: a címvédő Ferencváros szerda este a szakadék széléről táncolt vissza, és 7-2-re kiütötte az OSC csapatát, így a párharc tovább folytatódik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 05. 20:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szolnok az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények miatt 4-1-es előnnyel várhatta a BVSC Zugló elleni elődöntő szerdai első felvonását, azaz egy sikerrel gyorsan le is zárhatta a párharcot.

Zsivko Gocics Eurokupa-döntős csapata a harmadik negyed közepére döntötte el az összecsapást, hiszen ekkor már 10-3-ra vezetett. Végül négy góllal, 11-7-re diadalmaskodott.

A Tisza-parti együttes az előző befejezett kiírásban, azaz a 2018/19-es idényben harmadik lett, az azt megelőző években pedig háromszor volt bajnok és ezüstérmes is.

E.ON férfi ob I, elődöntő, első mérkőzés:

Szolnoki Dózsa–BVSC Zugló 11-7 (2-2, 4-1, 4-2, 1-2)

gólszerzők: Pijetlovics, Angyal, Konarik 2-2, Filipovics, Drasovics, Teleki, Schmölcz, Jansik D. 1-1, illetve Pásztor 3, Gyárfás, Batizi, Tátrai, Irmes 1-1

A párharc végeredménye: 7-1 a Szolnok javára.

SIMÁN GYŐZÖTT A CÍMVÉDŐ

A Bajnokok Ligájában is címvédő FTC az alapszakaszban mindkét mérkőzését elveszítette fővárosi riválisával szemben, az újbudaiaknak így egy döntetlen is elég lett volna a fináléba kerüléshez.

Erre az első mérkőzésen nagyszerűen védekező csapata esélyt sem adott a Varga Dániel edzette OSC-nek, ugyanis az első pillanattól kezdve vezetett, és végül – mindössze két gólt kapva – magabiztosan győzött.

A párharc második összecsapását jövő csütörtökön rendezik a Népligetben.

E.ON férfi ob I, elődöntő, első mérkőzés:

OSC–FTC-Telekom Waterpolo 2-7 (0-2, 1-3, 0-1, 1-1)

gólszerzők: Hárai, Salamon 1-1, illetve Varga D. 2, Zalánki, Sedlmayer, Vámos, Jaksics, Constantin-Bicari 1-1

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6-3 az OSC javára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.