Vizsgálódnak a Ferrarinál

2019. 04. 02. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap nyerte meg a Bahreini Nagydíjat, ám jószerivel a kutya sem foglalkozik vele a futam után. A Mercedes ötszörös világbajnoka első nyilatkozatában maga is a hétvége egyértelmű hősét, a pole pozícióból induló Charles Leclercet méltatta, akit a Ferrari színeiben jegyzett második versenyén motorhiba fosztott meg a győzelemtől.

A 21 éves Leclerc végül harmadik lett – pályafutása során először állt dobogón –, és az is szimpatikussá tette a nagyközönség számára, hogy nem átkozta a sorsát, nem hőbörgött, elfogadta, hogy a műszaki hiba az autóversenyzés velejárója. Az első hírek szerint a Ferrari hibrid motorjában a hőenergia-visszanyerő rendszer (MGU-H) mondott csődöt, ami a kipufogógáz hőjét alakítja át elektromos energiává, emiatt lassult le látványosan Leclerc autója.

Ám utóbb ezt Mattia Binotto csapatfőnök cáfolta, és arról tájékoztatott, hogy a belső égésű motor egyik hengerével támadt gond. Maranellóban a héten alapos vizsgálatokat végeznek, hogy orvosolják a problémát, ami a futamgyőzelmükbe került. Ezzel együtt a Mercedest irányító Toto Wolff is leszögezte, hogy Bahreinben az ölükbe hullott a győzelem, a Ferrari nagyon erős, Leclerc pedig az elkövetkezendő évek nagy bajnoka lehet.

Az nem is kérdés, hogy az olaszoknál pikáns helyzet állt elő, mert a négyszeres világbajnok, Bahreinben csak ötödikként záró Sebastian Vettel házon belül is komoly vetélytársat kapott a veterán Kimi Räikkönent váltó fiatal monacói személyében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.