Aki előtt szurkoló holtteste hevert, az nem lehet gyáva

A Zalaegerszeg új edzője gyűlöli a megfutamodást, pedig egy hete épp ezt tette a klubja.

2021. 03. 17. 17:24
null
Waltner státusa változott, a munkája nem Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha azt írjuk, hogy Waltner Róbert sokat látott ember, nem túlzunk. 2002-ben a ZTE-től igazolt Dél-Amerika leghíresebb klubjába, a Boca Juniorsba, amelyben a 18 éves Carlos Tévez is a társa volt, a B csapatban egymás ékpárjaiként játszottak. Előfordult, hogy edzésre menet Waltner kocsija előtt holttest hevert Boca-mezben. Egy rivális drukker lelőtte, aztán elhajtott. Buenos Airesben tényleg élet-halál kérdése volt a labdarúgás.

– Argentínában mindenki a futballal akart kitörni, így minden edzés vérre ment. Azt a szemléletet, ami kint uralkodik, a futballhoz való hozzáállást edzőként is igyekszem hasznosítani – árulta el Waltner a Büntető.comnak adott interjúban.

Nem lesz könnyű dolga. Hétfőn nevezték ki a Zalaegerszeg új vezetőedzőjének, és egy olyan csapat irányítását kellett átvennie, amely 2021-ben zuhanórepülésbe kezdett, a legutóbbi négy bajnokiján egyetlen pontot izzadt ki magából, s immáron csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően nem áll kiesőhelyen az NB I-ben.

Mégsem a bajnoki tabella árulkodik a legjobban arról, hogy milyen mély gödörből kellene kihúznia Waltnernek a ZTE csapatát, hanem az, ami múlt héten, a kinevezése előtt történt a Magyar Kupában. A negyeddöntőben 6-1-es vereséget szenvedett a zalai együttes Kisvárdán, de úgy, hogy előre feladta a meccset, a harmadosztályú tartalékcsapat játékosaival állt ki. A magyarázat az volt, hogy az élvonalbeli tagság megőrzése a legfontosabb, így jobban tudnak készülni az MTK elleni bajnokira. Nos, azon a meccsen is kikaptak 3-0-ra, s újra bebizonyosodott, gyáva népnek nincs hazája.

Waltner Róbert érkezésével talán ez is megváltozik Zalaegerszegen. – Amit nem tudok elfogadni, az az, ha feladod. Edzésen, meccsen, vesztes vagy győztes állásnál, nekem ez nem fér bele – fogalmazta meg edzői hitvallását. – Adj mindig száz százalékot, hogy aztán bele tudj nézni a tükörbe.

Zalaegerszeg biztos nem változott hirtelen Buenos Airesszé (sok szempontból nem is baj persze), de a küzdőszellem mindenképpen ráfér a csapatra az utóbbi időszak tapasztalatai alapján. Waltnernek most három hét áll a rendelkezésére, hogy olyan harcosokat faragjon, akik az április harmadikai, Diósgyőr elleni kiesési rangadó után bele tudnak majd nézni a tükörbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.