Drámai küzdelemben jutottak be a döntőbe Gulácsiék

A két magyarral felálló RB Leipzig hosszabbítás után nyert a Werder Bremen otthonában, és bejutott a labdarúgó Német Kupa döntőjébe.

Magyar Nemzet
2021. 04. 30. 23:12
Gulácsi a Német Kupa döntőjére készülhet
Sargent nem fogott ki Gulácsin Fotó: Carmen Jaspersen Forrás: MTI/AP/DPA pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt nyolc idényből Németországban ötször duplázó Bayern München korai kiesése nagy esélyt adott a többi csapatnak a labdarúgó Német Kupa 2020/21-es kiírásában. Az egyik elődöntőben a Bundesligában borzasztó formában játszó, sorozatban elszenvedett hét vereségével a kiesés elleni harcba sodródott Werder Bremen ellen egyértelműen esélyesnek számított és a még mindig sérült csapata, az idényt várhatóan bajnoki ezüsttel záró RB Leipzig.

A brémaiak kapott gól nélkül, de viszonylag könnyű ágon, élvonalbeli riválissal nem találkozva jutottak el a legjobb négy közé. A védelem azonban a lipcsei klub ellen is stabil volt. Sőt az első félidő végén a héten a Dortmunddal összehozott Gulácsi Péter már lélekben készülhetett rá, hogy büntetőt kell hárítania, de végül hosszas videózás után Manuel Gräfe játékvezető visszavonta a pályán hozott ítéletét.

Sargent nem fogott ki Gulácsin Fotó: MTI/AP/DPA/Carmen Jaspersen

A kiegyenlített első játékrész után a második félidőben jobban megjelent a pályán az a különbség, amelyet a két csapat között a Bundesliga tabellája mutat, többször a hazai kapufa is besegített az elszánt Werdernek, az egyik alkalommal Willi Orbánt akadályozta meg a gólszerzésben a léc. A Német Kupa góllövőlistáját vezető Yussuf Poulsen a rendes játékidő hosszabbításában még elkerülhette volna a kétszer tizenöt perces ráadást, de a fejesét védte a hazaiak kapusa, Jiří Pavlenka.

A cseh hálóőrnek a ráadás elején már nem volt ellenszere, a csereként beállt Hvang Hi Csan szerzett vezetést Augustinsson borzalmas helyezkedési hibája után. Nem volt kisebb Upamecano bakija sem szűk negyedórával később: a nyártól már a Bayernt erősítő védő a hazaiak játékosának, Bittencourtnak adott gólpasszt. Gulácsi hiába rontott ki a kapujából, nem tudta javítani társa hibáját, az utolsó tizenöt percre is döntetlennel fordultak a csapatok.

Ebben a szakaszban megint szinte csak a Werder kapuja előtt zajlott a játék, a 121. percben pedig Hvang gólpasszából az alig néhány perce pályán lévő Forsberg a döntőbe lőtte a lipcsei csapatot.

Az RB Leipzig 2019 után másodszor vívhat Német Kupa-döntőt. A vezetőedző, Julian Nagelsmann trófeával búcsúzhat a csapattól, mielőtt átköltözik Münchenbe.

Német Kupa, elődöntő

Werder Bremen–RB Leipzig 1-2 (0-0, 0-0, 1-1)

A ellenfele a fináléban a szombati Borussia Dortmund–Holstein Kiel összecsapás győztese lesz május 13-án, Berlinben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.