Willi Orbán magyar szerelésben üzent Németországba

Nagy elismerésben részesült Willi Orbán, akit az RB Leipzig szurkolói az idény legjobb labdarúgójának választottak meg. A klub hivatalos honlapja nagyszerű számokkal támasztja alá a magyar válogatott védőjének kiváló teljesítményét, az Európa-bajnokságra készülő Orbán pedig a nemzeti csapat szerelésében üzent Németországba a díj apropóján.

Magyar Nemzet
2021. 06. 09. 10:46
null
Willi Orbán a védelem oszlopa a válogatottban és a Lipcsében egyaránt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy tegnap megírtuk , az RB Leipzig szavazást indított, hogy a szurkolók szerint ki volt a 2020–2021-es idény legjobb labdarúgója. A magyar válogatott két játékosa, és is szerepelt a jelöltek között a spanyol Dani Olmo, illetve a svéd Emil Forsberg mellett. Azóta megszületett az eredmény is: Willi Orbán lett az év legjobb futballistája.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar védő a nemzeti csapat szerelésébe öltözve küldött videóüzenetet Németországba, amelyben megköszönte a szavazatokat és hogy elismerték a munkáját. Reményét fejezte ki, hogy a következő évadban újra találkozhat a szurkolókkal a stadionban, végül szép nyarat kívánt mindenkinek.

Az RB Leipzig hivatalos honlapja érdekes számokkal is alátámasztja, miért Willi Orbán kerülhetett ki a szavazás győzteseként. A fontosabb alapadatok között szerepel, hogy negyven meccsen 3036 percet játszott, ami alatt öt gólt szerzett és két gólpasszt adott.

Ami érdekesebb, hogy Orbán 136 fejpárbajt nyert meg az idényben, ami a harmadik legtöbb volt a Bundesligában. Ezen túl 64 százalékban nyerte meg a párharcait, amivel a legjobb lipcsei volt. Mindezt úgy, hogy mérkőzésenként mindössze 0,57 szabálytalanságot követett el, tehát alapvetően tiszta eszközökkel játszott.

A lipcsei klub honlapja szerint mindezzel Orbán nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az RB Leipzig kapta a legkevesebb gólt, a 34 forduló alatt mindössze 32-t a Bundesligában. Egy impozáns videóval is megemlékeztek az idény legjobbjáról, íme:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.