Willi Orbán volt most a magyar légió egyetlen gólszerzője

Ezúttal felemás hétvégét zártak a külföldön futballozó magyar válogatott kerettagok. Willi Orbán gólt szerzett, mások győztes csapat tagjai lehettek, ám például Szalai Attila nyilván csalódott a Fenerbahce hazai veresége miatt, amelynek ő is részese volt. Szokásunkhoz híven összefoglaljuk a légiósok utóbbi hétvégéjét.

2021. 02. 22. 7:17
Willi Orban
Leipzig's Hungarian defender Willi Orban (L) celebrates with Leipzig's French midfielder Christopher Nkunku after scoring the 0-3 during the German first division Bundesliga football match Hertha Berlin vs RB Leipzig in Berlin, Germany, on February 21, 2021. (Photo by Soeren Stache / POOL / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: Soeren Stache Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

igen mozgalmas, és sajnos nem túl boldog héten van túl. Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Bristol City a hivatalos honlapján szerdán jelentette be, hogy már nem Dean Holden az együttes vezetőedzője. A 41 éves szakember 2020 júliusában lett a Bristol ideiglenes trénere, majd augusztusban a klub véglegesítette. A Bristol City jól kezdte a mostani bajnokságot, decemberben a hatodik helyen állt a tabellán, ám az edzőváltást megelőző öt bajnoki mérkőzését mind elvesztette, ráadásul úgy, hogy ebből négyen nem szerzett gólt, és azt is megtudhattuk, hogy az új vezetőedző kinevezéséig Holden két segítője, Paul Simpson és Keith Downing tartja az edzéseket.

 

Nagy Ádám (jobbra) csapata, a Bristol City nagyot zuhant a tabellán, a magyar középpályás ezúttal csereként állt be
Fotó: Jason Cairnduff / REUTERS

 

Nos, a húzás ezen a hétvégén még nem vált be, a Bristol City ezúttal is kikapott, ráadásul hazai pályán volt nála jobb 1-0-ra a Burnsley együttese, Nagy Ádám a 76. percben állt be, amikor a csapata már hátrányban volt. A Bristol jelenleg a 15. helyre zuhant vissza a tabellán, azaz nagyon messze került nemcsak a feljutást, hanem az osztályozót jelentő helyektől is.

A hét másik magyar főszereplője Gyurcsó Ádám, aki otthagyta a Hajduk Splitet, és az Osijekhez szerződött, ahol mostantól Kleinheisler László csapattársa lesz. A 29 éves magyar támadó az idény végéig írt alá új klubjához, és majd akkor döntenek az esetleges folytatásról.

– Már az ősszel benne volt a levegőben, hogy új klub után nézek – árulta el Gyurcsó Ádám a Nemzeti Sportnak. – Miután lejárt a kölcsönszerződésem a Puskás Akadémiánál és visszatértem Splitbe, jelezték, ha lesz olyan ajánlat, amely a klubnak és nekem is megfelelő, elengednek, hosszú távon nem számolnak velem. Nekem most az a legfontosabb, hogy ott legyek a válogatottban a nyári Európa-bajnokságon, és ahhoz, hogy bekerüljek a keretbe, minél többet kell játszanom.

A bemutatkozásra még várnia kell Gyurcsó Ádámnak, az Osijek ugyanis nélküle fogadta a Rijekát, 2-0-ra megnyerte a meccset, Kleinheisler Lászlót pedig a nyolcvanadik percben lecserélték. Az Osijek elképesztő hazai sorozatot fut 2020. szeptember 12. óta: egymást követő tíz bajnokiját megnyerte pályaválasztóként, a remek széria ráadásul éppen a Rijeka elleni 3-0-s sikerrel kezdődött. Kleinheislerhez hasonló volt a sorsa Szerbiában Holender Filipnek is, aki most nem szerzett gól, és nem adott gólpasszt sem, ám a Partizan Beograd így is legyőzte 3-0-ra a Radnik együttesét, a magyar válogatott futballista a 69. percig volt a pályán.

 

Vujicic ünnepli a gólját, Holender pedig megy őt köszönteni
Fotó: Partizan.rs

 

Szlovákiában a Slovan Bratislava 1-0-ra legyőzte Pozsonyban a Pahravinie együttesét, Holman Dávidot már a 15. percben le kellett cserélni sérülés miatt. Sérült Kalmár Zsolt is, így a szlovák bajnokság góllövő-listájának a vezetője nem állhatott Bernd Storck vezetőedző rendelkezésére a Dunaszerdahelyben, amely a Zilinát fogadta. A meccs végeredménye 1-1 lett, végig a pályán volt. A Nemzeti Sport információja szerint Kalmár Zsoltnak húzódása van, és ez minden bizonnyal a múlt heti trencséni műfüves meccs következménye. A jövő héten Kalmár Zsolt már újra edzhet, és a Nagymihály elleni meccsen már minden bizonnyal ott lesz a pályán.

Cipruson az Omonia Nicosia Lang Ádámot a kispadon jegelve nyert 1-0-ra az APOEL ellen, a holland bajnokságban pedig a Heracles 3-0-ra kikapott a Waalwijk otthonában, Szőke Adrián a 63. percben állt be. A svájci Lugano fordulatos mérkőzésen 3-2-re kikapott a vendég Luzerntől, Kecskés Ákos végig ott volt a hazai csapat védelmében.

A német Bundesliga sorsolásra magyaros meccset hozott össze vasárnapra, a irányította Hertha az RB Leipziget fogadta, amelynek a kapujában szokás szerint állt, a védelemben pedig helyet kapott is, aki a 84. percben Mercel Sabitzer beadásából a hálóba fejelt, ez volt a lipcseiek harmadik gólja, amivel 3-0-ra nyertek Berlinben. A Hertha védősorában szerepelt a vezetőedző, Dárdai Pál fia, Márton is, és a tudósítások szerint megállta a helyét. Maga a csapat a jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzi az osztályozós helyen álló Bielefeldet, a Leipzig pedig tartja a második helyét a tabellán.

Willi Orbán gólja

 

Hátra van még Törökország, ahol két légiósunk is vitézkedik. A Kasimpasa 3-2-re legyőzte a Karagümrük együttesét, Varga Kevin már a végeredmény kialakulása után állt be a 82. percben. A Fenerbahce Szalai Attilával a védelemben fogadta a Göztepét, és a magyar válogatott futballista végig a pályán élhette végig az 1-0-s vereséget, amivel a csapata a tabellán lecsúszott a másodikról a harmadik helyre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.