Willi Orbán végre kezdett a Lipcsében, s mindjárt gólt fejelt

Willi Orbán a Bundesligában először volt kezdő az RB Leipzigben, de meghálálta a bizalmat, gólt fejelt a Schalke ellen a 3. forduló rangadóján. Jó formában és önbizalommal telve csatlakozhat hétfőn a válogatott kerethez.

N. M.
2020. 10. 03. 20:23
RB Leipzig vs FC Schalke 04
Társai ünneplik a gólja után Willi Orbánt Fotó: FILIP SINGER Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mukiele, Upamecano, Klostermann, Halstenberg és Konate – megszaporodtak riválisai a védelemben az RB Leipzigben. Miután még a tavaly ősszel elszenvedett sérüléséből visszatért a magyar válogatott oszlopa, nem nagyon kapott játéklehetőséget Julian Nagelsmann vezetőedzőtől. A 2019–20-as idényben összesen 17 mérkőzésen szerepelt. A Bajnokok Ligája rájátszásában is csak akkor jutott szóhoz csereként a PSG elleni elődöntőben, amikor a találkozó már eldőlt.

Willi Orbán az új évadban is a kispadra szorult, csak a kupameccsen játszott, a Bundesligában az első két fordulóban még csereként sem lépett pályára.

A 3. forduló rangadóján, a Schalke ellen végre eljött az ideje. A Leipzig, mint többnyire, ezúttal is három védős felállásban játszott, a hátvédsort Orbán, Upamecano és Halstenberg alkotta.

Szerencsés találattal, Bozdogan öngóljával szereztek vezetést a hazaiak a 31. percben, s a Schalke ettől összeroppant. A 35. percben Angeliño növelte az előnyt, majd az első félidő ráadásában egy baloldali beadást Willi Orbán mesterien fejelt a jobb felsőbe.

Társai ünneplik a gólja után Willi Orbánt
Fotó: MTI/EPA

A találkozó ezzel lényegében eldőlt, a 4-0-s végeredményt Halstenber állította be büntetőből a 80. percben.

Willi Orbán a játékával nemcsak Nagelsmann mesternek, hanem Marco Rossinak, helyesebben a magyar válogatott szövetségi kapitánya ellenlábasainak is bizonyított. Felvetették, Orbán miért válogatott, ha nem játszik. Rossi erre találóan azt felelte: „Le kellene engem tartóztatni, ha kihagynám Willi Orbánt.”

A kérdés ezennel lekerült a napirendről. Örüljünk annak, hogy a bolgárok elleni, csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőre Willi Orbán jó formában és önbizalommal telve csatlakozik a magyar válogatotthoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.