Willi Orbán Wales ellen már pályára léphet

Magyar Nemzet
2019. 11. 02. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ellen – magyar érdekeltségű meccset is hoz a Bundesliga 10. fordulója. A Mainz lipcsei vendégeskedése kapcsán természetesen említenünk kellene a Leipzig másik magyar válogatottját, Willi Orbánt (képünkön) is, ám a házigazdák csapatkapitánya a héten megsérült, és így Szalai Ádám vele egész biztosan nem kerül szembe.

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

A hír egyébként a november 19-i, sorsdöntő cardiffi Eb-selejtező előtt aggodalomra adhat okot, ám mindössze két hetet kell kihagynia, így várhatóan ott lehet a pályán Wales ellen. Ennek a bajnokinak érdekessége még, hogy a Leipzig edzője az a Julian Nagels­mann, aki a nyárig a Hoffenheimnél Szalai Ádám mestere volt, és a találkozó beharangozójaként nagyon jókat mondott a ­Mainzba szerződött magyar csatárról. A tabellán hatodik lipcseiek a bajnokságban egyébként hullámvölgyben vannak, négy forduló óta képtelenek győzni, ebben az időszakban két-két döntetlen és vereség a mérlegük, a 13. helyen álló Mainz viszont a legutóbbi három fordulóban hat pontot gyűjtött – Szalaiék pontszerzése azonban még így is bravúr lenne. A Sallai Rolandot mostanában a kispadon kezdető Freiburg ma a Werder vendége lesz Brémában.

Angliában a Premier League a 11. fordulónál tart, és a mezőnyben egyedüliként veretlen Liverpool ma 15.30 órakor az Aston Villa vendégeként folytathatja a menetelését (Spíler 1). Az éllovas Vörösök az eddigi tíz körben kilenc siker mellett mindössze egyszer játszottak döntetlent, így hatpontos előnnyel vezetik a tabellát a ­Manchester City előtt. Utóbbi számára is kötelező a győzelem, mert azt a Southamptont fogadja, amely az elmúlt öt fordulóban mindössze egyetlen pontot szerzett. Az idény két meglepetéscsapata, a harmadik Leicester City és a hatodik Crystal Palace ezúttal egymással csap össze vasárnap 15 órakor (Spíler 1).

Az olasz bajnokság 11. fordulójának a rangadójára ma 15 órakor (­Digisport 1) kerül sor: az AS Roma a Napolit fogadja. A vesztes vagy döntetlen esetén mindkét csapat hátránya tovább nőhet a címvédő és éllovas Juventusszal, illetve az élbollyal szemben, a ­rómaiak hét-, míg a nápolyiak nyolcpontos lemaradással követik a Torinóval ma 20.45 órakor városi derbit játszó Juvét (Digisport 1) a negyedik, illetve a hatodik helyen.

A spanyol élvonal 12. fordulójában a héten az élre állt Barcelona a ­Levante vendége lesz ma 16 órakor (Spíler 2), a Real Madrid pedig a Real Betist fogadja 21 órakor (Spíler 2), rangadónak a negyedik Atlético Madrid és az ötödik Sevilla összecsapása nevezhető, ez a meccs 18.30 órakor kezdődik (Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.