Wladár szigorú büntetést ígér Kenderesinek

2019. 08. 01. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább gyűrűznek a Kenderesi-ügy hullámai. Olimpiai bronzérmes úszónk múlt héten a kvangdzsui vizes világbajnokság helyszínén egy éjszakai szórakozóhelyen – saját megfogalmazása szerint – hozzáért egy 18 éves helyi lány fenekéhez.

A 22 éves úszót szexuális zaklatás gyanújával előállították, később elengedték. Ugyan az első hírek arról szóltak, hogy komolyabb büntetés várhat a sportolóra, az ügyről Dél-Koreában elsőként hírt adó Yonhap hírügynökség szerint az ügyészség hárommillió von (750 ezer forint) bírság kiszabását kérte a magyar úszóra. Wladár Sándor úszószövetségi elnök a Bors napilapban kijelentette, fegyelmi eljárás vár a szexuá­lis zaklatással vádolt, a Kvangdzsuból várhatóan ma hazaérkező úszóra. „Biztosan fegyelmi bizottság elé állítom!” – mondta a lapnak Wladár.

– A bizottság határoz majd a büntetéséről a koreai jegyzőkönyv és az úszó vallomása alapján. várhatóan a támogatások csökkenésére, pénzbírságra, esetleg versenyekről, edzőtáboroktól való eltiltásra számíthat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.