Zácsik Szandra újra a keretben

Zácsik a közelmúltban elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, amikor az MTK játékosaként hét gólt dobott volt csapatának, a Ferencvárosnak, így hozzájárulva a váratlan döntetlenhez.

Novák
2020. 02. 04. 10:21
Szöllősi-Zácsik Szandra; Rebicova, Marianna; Skolkova, Martina
A tapasztalt átlövőre számít a szakmai stáb Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először hirdetett keretet – egyelőre csak a vasárnaptól keddig esedékes összetartásra – a magyar női kézilabda-válogatott új kapitánypárosa, Danyi Gábor és Elek Gábor. A csapat zömét ezúttal is az FTC és a Győr játékosai alkotják, egyetlen meglepetés akad: Szöllősi-Zácsik Szandra ismét tagja a válogatottnak; csakúgy, mint Csiszár-Szekeres Klára, gyermekük születése óta mindketten most először kaptak behívót. Márton Gréta és Vámos Petra viszont ezúttal kisebb sérülés miatt nem lehet ott a társaival.

– Zácsik Szandra a szülést, a visszatérését követően ősszel még nem nyújtott olyan teljesítményt, amilyenre valójában képes. Az elmúlt hetekben már megmutatta, hogy a nemzetközi kupákban szereplő csapatok ellen is képes kimagaslóan kézilabdázni, ezzel pedig kiérdemelte a meghívót. Bízom benne, hogy a válogatottban is ezt a formáját mutatja majd, mert akkor segítségére lesz az együttesnek – indokolta a meghívót az érdeklődésünkre Elek Gábor, aki az FTC-ben éveken át Zácsik edzője volt.

A komáromi születésű balátlövő a közelmúltban elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, amikor az MTK játékosaként hét gólt dobott volt csapatának, a Ferencvárosnak, így hozzájárulva a váratlan döntetlenhez. Akkor már beszélt arról, hogy szeretne visszakerülni a válogatottba, amit tegnap a következőkkel egészített ki.

A tapasztalt átlövőre számít a szakmai stáb
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Nem ért meglepetésként a hír, mert mindkét kapitánnyal beszéltem előzetesen, s azt mondták, a mostani formám alapján helyem van a válogatottban. Szeretném megragadni az esélyt, mert valószínűleg idén van utoljára lehetőségem arra, hogy kijussak az olimpiára – felelte hívásunkra.

Kína helyett Kazahsztán

A női válogatott március 20–22. között Győrben szerepel olimpiai selejtezőn. A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint Kína nem vállalta a szereplést, így sorrendben az ő helyére lépő Kazahsztán, majd Szerbia és Oroszország lesz a három ellenfele, a torna első két helyezettje jut ki a tokiói játékokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.