Zágrábban ennél sokkal több kell

Túlzás lenne azt állítani, hogy a frászt hozta szurkolóira a Ferencváros labdarúgócsapata Vallettán a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján.

2019. 08. 01. 7:18
null
Az FTC edzője már a Dinamo elleni taktikán töri a fejét Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a frászt hozta szurkolóira a Ferencváros labdarúgócsapata Vallettán a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján. A hazai pályán elért 3-1 után a Fradi nyolc perc elteltével már kétszer is eltalálta a kapufát, de gólt nem tudott lőni. Sőt, szűk fél óra után váratlanul a Valletta szerezte meg a vezetést. A szünet után az 59. percben Tokmac Nguen góljával egyenlített a bajnokcsapat, eldöntve ezzel a továbbjutást. Szergej Rebrov vezetőedző a helyén kezelte a sikert, és már a jövő kedden kezdődő, Dinamo Zagreb elleni párharcról is ejtett egy-két szót:

„Ezúttal nem az eredmény miatt voltam feszült, hanem azért, mert tudtam, hogy tudnak jobban teljesíteni a játékosaim. A hétvégén elmarad a DVSC elleni bajnokink, így innentől már csak a Dinamo van a célkeresztben. Már megnéztem a zágrábiak első meccsét, de a játékosoknak egy szót sem mondtam arról, mit láttam a felvételen.”

Az FTC edzője már a Dinamo elleni taktikán töri a fejét
Fotó: Mirkó István

A ferencvárosi gólszerző, Tokmac Nguen a Fradi.hu-nak bevallotta, egy pillanatig sem izgult a továbbjutás miatt. „Tudtuk, hogy lesznek lehetőségeink, akkor sem estünk kétségbe, amikor előnybe került a Valletta. Várjuk a következő fordulót, a Dinamo elleni mérkőzést!” – nyilatkozta a norvég támadó, aki a négy idei BL-selejtezőn három gólt ért el a Fradi színeiben. A következő körben, jövő kedden a zágrábi Makszimir-stadionban a Dinamo ellen folytatja szereplését a magyar bajnok a BL-selejtező harmadik körében. Nenad Bjelica, a horvátok vezetőedzője nem különösebben aggódik a párharc előtt. „Egyelőre még semmit nem tudok a Fradiról, most a Gorica elleni bajnokira koncentrálunk, ezt követően kezdünk el készülni a magyarokra” – közölte az előző körben a grúz Saburtalót 5-0-s összesítéssel búcsúztató csapatot vezető szakember.

A Gondoskodás európai napja

Az idén 120 éves Ferencvárosi Torna Club az olasz Lazio Basket, a portugál Sporting, a horvát HASK Mladost és a finn Tampere Pyrinto sportegyesületekkel egy – az Európai Unió Erasmus+ sportprogramjának támogatásával megvalósuló – közös projektben való részvételre szólítja fel a részt vevő országok sportirányításának alakítóit. Az FTC a Gondoskodás európai napja projektben idén július 31-ét követően bemutatja egy-egy olyan egykori élsportoló történetét, aki nemcsak versenyzőként, de a civil életben is bizonyította rátermettségét, egyben kezdeményezi, hogy mostantól július 31. legyen a gondoskodás európai napja. Október 15-én rendezik a Groupama Arénában az FTC karriernapot, amelynek célja, hogy sportolói életutak bemutatásával szemléltessék az élsportolói pályafutás lezárásának és a civil élet megkezdésének nehézségeit. A Ferencvárosi Torna Club kampányának nagykövetei Pádár Ildikó, Bácsi Péter, Hajnal Tamás és Madaras Norbert lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.