Átok ül a Zalaegerszegen, megint kikapott a saját stadionjában

Nem tud nyerni hazai pályán a Zalaegerszeg, ezúttal a Kisvárda vitte el tőle a három pontot. A vendégek 2-1-re győztek, és nem véletlen, hogy a ZTE-re ezren sem voltak kíváncsiak a helyszínen. A Kisvárda már 2-0-ra vezetett, a házigazda szépített, de az sem segített rajta, hogy az ellenfelének a létszáma a hajrában kiállítás miatt tíz főre csökkent.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 16:35
null
Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Okkal reménykedhettek gólokban gazdag meccsben a szurkolók: a ZTE a legutóbbi hét bajnokiján nem játszott döntetlent (3 győzelem, 4 vereség), a mérkőzésein pedig potyognak a gólok, a legutóbbi hét találkozóján egyszer sem esett háromnál kevesebb találat. Reménykedni persze ezenkívül is akadt miben a hazai csapat híveinek, hiszen a Zalaegerszeg házigazdaként a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg, és a legutóbbi négyből hármat elveszített. Ugyanakkor rá nézve az sem volt biztató, hogy idegenben a kisvárdaiak a legutóbbi négy bajnokijukon veretlenek, és a legutóbbi hétből csak egyet veszítettek el (öt győzelem, egy döntetlen, egy vereség).

Az első helyzet a Zalaegerszegé volt, Könyves lőtt kevéssel mellé, a 11. percben viszont a Kisvárda gólra váltotta az első lehetőségét: Szépe buktatta Bumbát a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Viana magabiztosan értékesítette – 0-1.

 

 

Ezután többnyire mezőnyjátékkal telt el az első félidő, mindkét oldalon inkább csak egy-egy helyzetecskével, mint igazi gólszerzési lehetőséggel. A fordulás után pedig gyorsan növelte az előnyét a Kisvárda: az 51. percben az ügyetlenkedő hazai védelemnek köszönhetően Navrátil elé került a labda, aki egyből Demján lábai között bombázott a kapuba – 0-2.

 

 

Hat perc múlva szépíthetett volna a Zalaegerszeg, ám miután Dombi kezéből kiperdült a labda, a kapus bravúrral javította a hibáját Könyves lövésénél. A 64. percben viszont összejött a gól a házigazdának: Koszta jól lépett ki két védő közül, és a tehetetlen Dombó mellett a léc alá vágta a labdát Gergényi beadásából – 1-2.

 

A vendégek még ki sem bosszankodhatták magukat, amikor létszámban megfogyatkoztak. Egy perc múlva ugyanis Fernando Viana ütközött Lesjákkal, a játékvezető szerint belekapott az egerszegi játékos arcába, amiért sárga lapot kapott, és mivel ez már a második volt, Solymosi ki is állította. Itt ütött vissza, hogy a gólja után túlzott gólörömért kapott lapos büntetést, levette a mezét és hergelte a hazai szurkolókat.

Nagy erőket mozgósított a Zalaegerszeg, be is szorította a vendégeket a saját kapujuk elé, de a próbálkozásai igen csak vérszegények és ötlettelenek voltak, a várdai védelemnek nem okozott különösebb gondot ezek kivédekezése. Kínlódott a hazai csapat, de a jelek szerint átok ül rajta a saját stadionjában, hiszen most már négy elveszített meccsnél tart a legutóbbi ötből. Így érthető, hogy erre a találkozóra mindössze 815 néző volt kíváncsi a helyszínen.

 

NB I, 10. forduló

Péntek

Diósgyőr–Újpest, a vendégek nem álltak ki, a 3 pontot a Diósgyőr kapta.

Szombat

Paks–Puskás Akadémia 6-2 (3-0), Paks, Városi Stadion, 1089 néző, jv: Antal. Gólszerző: Hahn (12., 15., 19., 49.), Bognár (52.), Ádám (81.), ill. Baluta (27.), Mance (85.)

Budafok–Bp. Honvéd december 23-ra halasztva.

MTK–Mol Fehérvár 3-1 (1-0), Új Hidegkuti Stadion, 1356 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Cseke (11-esből 9.), Schön (62.), Miovszki (64.), illetve Stopira.

Vasárnap

Zalaegerszeg–Kisvárda 1-2 (0-1), Zalaegerszeg, 815 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Koszta (64.), illetve Viana (11.), Navrátil (51.)

Ferencváros–Mezőkövesd 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.