A ZTE a bennmaradás, a Budafok a kiesés felé tett nagy lépést

A labdarúgó NB I 30. fordulójában a Zalaegerszeg kiesési rangadón fogadta a Budafokot. A hazai csapatnak a győzelem komoly előnyt biztosíthatott az utolsó három körre, és ezt meg is szerezte: 5-0-ra győzött. A Budafok ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodródott, már-már csoda kellene a bennmaradásához.

2021. 04. 20. 19:28
null
Koszta Márk egy percen belül két gólt lőtt, okkal ünnepelt Fotó: Nemzeti Sport Forrás: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lét a tét – ennyiben össze lehetett foglalni a Zalaegerszeg és a Budafok mérkőzésének a jelentőségét. A ZTE nevezhette volna visszavágónak is, ugyanis ebben a bajnokságban a BMTE mindkétszer legyőzte, de itt és most nem a presztízs, hanem a továbbélés, a bennmaradás volt a tét. A kezdés előtt az egerszegiek három ponttal előzték meg a vetélytársukat, ami azt jelentette, hogy ha nyernek, három fordulóval a vége előtt hat ponttal elhúznak, ami már-már a megmenekülést jelenthette a számára, a Budafoknak viszont éppen ellenkezőleg, a kiesés valószínűségét növelhette.

És így is történt.

A 35. percig változatos, de nem túl élvezetes játék zajlott némi hazai fölénnyel, akkor azonban felpörögtek az események. Egy balról érkező beadás után Nikolics felugorva lekönyökölte és ellökte Szánthót, és bár nagyon nem tetszett neki, Bogár játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet egy perccel később Koszta magabiztosan értékesített laposan a kapu jobb oldalába küldve a labdát – 1-0. Koszta nagyon belejött, a 37. percben Jagodics rossz helyre szabadított fel a cselezgető Favorov elől, Koszta pedig a tizenhatosról a jobb alsó sarokba küldte a labdát – 2-0.

 

Koszta Márk egy percen belül két gólt lőtt, okkal ünnepelt
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

 

A Budafokon nem érződött, hogy képes lenne fordításra, nagyon jól jött számára a szünet. Az újonc azonban a folytatásban sem lelhette örömét a mérkőzésben, a Zalaegerszeg szép gólokkal hamar megduplázta az előnyét! Az 57. percben Bedi passzát Szánthó Regő a tizenhatos bal sarka elől ballal a túlsó felsőbe varázsolta, a labda a kapufát is érintette – 3-0. Kilenc perccel később pedig Zimonyi jobb oldali, lapos beadását Koszta átlépte, ezzel becsapta a védőket, Artem Favorov pedig 19 méterről a jobb felső sarokba lőtt – 4-0.

 

A Zalaegerszeg alighanem többet is ünnepelhetett egy egyszerű győzelemnél
Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós

 

A hátralévő időben akadt helyzet mindkét oldalon, a Budafok becsületére válik, hogy tartását megőrizve futballozott, de a hajrában ő kapott még egy gólt, Futács talált közelről a hálóba – 5-0. Az újoncnak ezzel a vereséggel nagyon kevés reménye maradt a bennmaradásra is, hiszen hat pontra nőtt a hátránya a Bp. Honvéd és a Zalaegerszeg mögött, és a kispestiek egy meccsel kevesebbet játszottak, szerdán a Paks vendégei lesznek. Arról nem is szólva, hogy ha a Diósgyőr ugyancsak szerdán pontot szerez a Puskás Akadémia ellen, akkor a BMTE visszacsúszik az utolsó helyre. A ZTE viszont nagy esélyt kapott az élvonalbeli tagságának a megőrzésére, az utolsó három fordulóra a saját kezébe került a sorsa.

NB I, 30. forduló

Kedd

Zalaegerszeg–Budafok 5-0 (2-0), Zalaegerszeg, jv.: Bogár. Gólszerző: Koszta (11-esből 36., 37.), Szánthó (57.), Favorov (66.), Futács (89.)

Ferencváros–Újpest, 20.00 (M4 Sport)

Szerda

MTK–Kisvárda 15.15 (M4 Sport)

Diósgyőr–Puskás Akadémia 17.30 (M4 Sport)

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport)

Paks–Bp. Honvéd 20.15 (Dina World)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.