A Zalaegerszeg egy ponttal került közelebb a bennmaradáshoz

A labdarúgó NB I 29. fordulójában a kiesés ellen harcoló Zalaegerszeg a Paks vendége volt, 1-1 lett a végeredmény, amivel a ZTE egy ponttal messzebb került a vetélytársaitól.

Magyar Nemzet
2021. 04. 17. 21:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy lehetőséghez jutott a Zalaegerszeg. Pénteken két legnagyobb riválisa, az őt üldöző Budafok és Diósgyőr egymás ellen játszott, és mivel a DVTK nyert, a hozzá közelebb álló BMTE nem tudott lefaragni a hátrányából. Így egy Paks elleni győzelem már-már a megmenekülés komoly esélyét jelenthette a zalai csapatnak, amelynek az új vezetőedzője, Waltner Róbert most irányíthatta a csapatát először idegenben.

A paksiak már nyugodtan futballozhattak, a negyedik helyen állva a kiesés nem fenyegeti őket, és bár papíron még a dobogó harmadik fokában is reménykedhetnek, ez nincs a saját kezükben, ehhez a Mol Fehérvárnak legalább kétszer is botlania kellene. Az, hogy az eredmény a Zalaegerszegnek volt inkább létkérdés, meg is látszott a mérkőzés elején. A vendégek kezdtek aktívabban és nagyobb becsvággyal, aminek a 18. percben meg is lett a gyümölcse: egy baloldali szögletet Hegedüs kapus éppen Böde vállára ütött, a meglepett játékosról saját kapuja felé pattant a labda, Kálnoki-Kis eszmélt a leggyorsabban, és három lépésről a jobb sarokba bólintott – 0-1.

 

A paksiakat nemigen rázta meg és fel a gól, továbbra is tompán, ötlettelenül és passzívan futballoztak. A szünet után sokkal élénkebben kezdtek, és az 50. percben egyenlítettek: egy kis szöglet után Nagy Richárd balról ívelt a kapu elé, a hosszú saroknál Hahn visszafejelte a labdát, Böde pedig öt méterről, középről a kapu jobb oldalába stukkolta – 1-1.

 

Ezt követően magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, a Zalaegerszeg a második félidő közepéig szinte még véletlenül sem keveredett át a Paks térfelére. Jöttek a helyzetek is, de azok rendre kimaradtak, majd kiegyenlítődött a kép, a ZTE enyhíteni tudott a rá nehezedő nyomáson. Az élvonalhoz nemigen illő hibák és megoldások jellemezték ekkor a kissé unalmassá vált mérkőzést, amelynek az eredménye már nem változott. A Paks ezzel az egy ponttal nem sokra ment, az egerszegieknek viszont lehet, jól jön majd a végelszámolásnál.

 

NB I, 29. forduló

Péntek

Budafok–Diósgyőr 1-2 (0-1), Budafok, jv.: Berke. Gólszerző: Kovács D. (52.) ill. Suljić (18., 56.)

Szombat

Újpest–Mezőkövesd 3-0 (2-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Bogár. Gólszerző: Kastrati (9.), Mitrovics (43.), Junior Tallo (60.)

Kisvárda–Ferencváros 0-0, Kisvárda, jv.: Pintér Cs.

Paks–Zalaegerszeg 1-1 (0-1), Paks, jv.: Vad II. Gólszerző: Böde (50.), illetve Kálnoki-Kis (18.)

Vasárnap

Puskás Akadémia–MTK 15.15

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 17.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.