Elszakadt a cérna a válogatott pólósnál, beleállt a bunyóba

Az OSC váratlanul magabiztos, 16-12-es győzelmet aratott az FTC vendégeként a férfivízilabda-bajnokságban. A Fradi egy héten belül a második rangadót is elvesztette hazai medencében, hiszen december ötödikén a Szolnok nyert 15-14-re a Népligetben. A címvédő nehezen viselte a vereséget, ahogy Erdélyi Balázs fogalmazott az OSC-ből, az utolsó negyedben már verekedett; ami persze benne van a pólóban. Zalánki Gergő még ütött is, igaz, emberére akadt Várnai Kristófban.

Magyar Nemzet
Forrás: M4sport.hu2020. 12. 12. 12:23
null
Zalánki Gergely (fehér sapka) és Várnai Kristóf csépelte egymást Forrás: M4sport.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek este játszott mérkőzésen az FTC szerezte meg a vezetést Zalánki találatával, a zöld-fehérek akkor vezettek utoljára. Az OSC esélyt sem adott a bajnoki címvédőnek, az elmúlt két év sikercsapatának, amely a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Fordított 3-1-re, majd a harmadik negyedben már 15-8-ra is vezetett, az FTC ezután kozmetikázta valamelyest az állást, s végeredményben 16-12-re maradt alul.

A Fradi nehezen viselte a vereséget, ennek jeleként 16 másodperccel a vége előtt Zalánki keménykedett, verekedett Várnai Kristóffal, mindketten négyperces kiállítást kaptak, ráadásul mindkét csapat is lőhetett egy-egy büntetőt.

Zalánki Gergely (fehér sapka) és Várnai Kristóf csépelte egymást
Fotó: M4sport.hu

A jelenet az M4 Sport közvetítésén 1:27.30-tól tekinthető meg, ITT.

Persze nem e két játékos, hanem Hárai Balázs volt a meccs embere négy góllal, de nem annyira a kiemelkedő egyéni teljesítményeknek, hanem a csapatjátéknak köszönhetően győzött az OSC.

Hárai Balázs négy gólt dobott a Fradinak
Fotó: Madar Dávid / OSC

Az FTC-ben immár nem csupán és játszott, ott volt a medencében is.

Az OSC győzelme bravúr a javából. Tavasszal, amikor a főtámogató, a vezetőedző és több játékos is elhagyta a csapatot, az is kérdéses volt, hogy életben marad-e egyáltalán. A nyár végén aztán a koronavírus viselte meg a keretet, Tóth Kristóf tüdőembóliával, életveszélyes állapotban került kórházba.

– Nagyon hosszú tanulási folyamat van mögöttünk és előttünk – kezdte az értékelést az M4 Sportnak Erdélyi Balázs, az OSC válogatott játékosa. – El kell mondani, ez a végeredmény, a négygólos győzelem nem reális a Fradi ellen, a Fradi ennél jobb csapat. Ha játékossorokat összevetjük, akkor ők előrébb tartanak. Nagyon sok jó játékosuk van minden poszton. Csalóka az eredmény, tanulni kell ebből. A tervünket sikerült megvalósítani, hogy keményen bele álltunk, nem feltartott kézzel mentünk a meccsbe. Lévai Márton remekül védett. A vége állóháború volt, az utolsó pár perc már a verekedésről szólt sajnos. A vízilabdában nem tudtak fölénk kerekedni, ezért verekedek, de ez benne van a sportágban.

BL- meccsek

Az FTC keddtől csütörtökig a Bajnokok Ligája főtábláján fogadják sorrendben a Jadran Herceg Novit, az AN Bresciát és a Waspo Hannovert.

Varga Dániel pályafutása végén az FTC játékosa volt, majd az utánpótlásban ott kezdte meg az edzői munkát. A Fradi szép gesztust gyakorolt, amikor a nyár elején érvényes szerződése ellenére elengedte őt az OSC-hez. Az olimpiai bajnok játékos immár az OSC mestereként így nyilatkozott:

– Várakozáson felül teljesítettünk. Az edző csak bízhat abban, hogy kijön az elmúlt hónapok munkája. Jól játszottunk és nyertünk is, ennél nem kell több. Mindenki készült a Fradi elleni rangadóra, meg is valósítottuk a tervünket. Visszacsatolás ez a győzelem, hogy van értelme hinni abban, amit csinálunk.

Nem értik a fradisták, mi történt az OSC ellen
Fotó: M4sport.hu

a Bajnokok Ligája-győztes FTC vezetőedzője, mint rendesen, mélyre ható gondolatokkal, aprólékosan feltárva az okokat, beszélt a vereségről:

– Jó látható, hogy minden csapat életében vannak hullámvölgyek. Nálunk is voltak megbetegedések, sérültek. Érzékeltem a közepes nehézségű mérkőzéseken is, hogy még nem vagyunk játékformában. A fizikum és a jó játék is hiányzik. Ebben látom a problémáinkat. Nehezebb időszakban vagyunk. Fontos mérkőzések következnek, tiszta lappal kell kezdeni. Támaszkodhatunk az elmúlt évek sikereire. Ez most egy ily periódus. A BL-győzelem évében is volt ilyen a tavasszal. Ez most egy mélypont az életünkben. Fel kell építeni a csapatot újra az alapoktól. Van, aki hét kilót fogyott a betegség következtében, itt van mindennek a következménye. Kaptunk négy akciógólt, ami perszer nem fér bele.

Pánikra persze nincs ok. A klub szinten a vízilabdában mindig tavasszal dőlnek el a fontos kérdések.

FTC-Telekom–OSC-Újbuda 12-16 (2-5, 2-2, 4-6, 4-3)

Gólszerzők: Vigvári Vendel 3, Zalánki 2, Vámos 2, Jaksics 2, Varga D. 1, Constantin-Bicari 1, Fountoulis 1, ill. Hárai 4, Salamon 3, Manhercz 2, Tóth M. 2, Erdélyi 2, Burián 1, Bundschuh 1, Csacsovszky 1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.