Zidane érzelmes levélben pakolt ki, miért megy el a Realtól

Nyílt levélben búcsúzott el hétfőn a Real Madrid labdarúgócsapatának szurkolóitól Zinédine Zidane vezetőedző, aki felfedte, hogy a bizalom hiánya miatt távozott a klubtól.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Nso.hu2021. 05. 31. 12:25
Zidane, Real Madrid Granada
Nagy kihívás előtt áll a francia edző Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zinédine Zidane, aki játékosként egy, majd edzőként három alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját a madridiakkal, az AS című sportnapilapban hétfőn megjelent nyílt levelével köszönt el a Real szurkolóitól.

„Kedves madridisták, húsz éve, amikor először betettem a lábam Madridba, majd felvettem a fehér mezt, éreztem, hogy körbe vesztek szeretettel. Mindig is éreztem, hogy valami különleges van köztünk” – kezdi levelét a 48 éves tréner, aki leírja, hogy az első regnálást követően, 2018 májusában azért állt fel a kispadról, mert két és fél év alatt mindent megnyert az együttessel, és úgy gondolta, a csapatnak akkor új impulzusra, másik útra van szüksége ahhoz, hogy a csúcson maradjon. Ezúttal azonban más a helyzet.

„Azért távozom, mert azt érzem, hogy a klub nem hisz bennem úgy, ahogyan arra nekem szükségem van, és nincs meg a támogatás sem, hogy közép- vagy hosszútávon felépítsek valamit. Ismerem a futball világát, és ismerem a Real Madrid elvárásait. Tudom, ha nem nyersz, menned kell. Miközben minden, amit nyertem, el lett felejtve” – írja Zidane.

Amikor még minden szép volt: 2020. július 16-án a bajnoki cím ünneplésekor
Fotó: MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez

A játékosként világ- és Európa-bajnok, aranylabdás Zidane erőteljes érzelmi húrokat penget:

„Győztesnek születtem, címeket nyertem, de az embernek vannak érzelmei is. […] Egy edző karrierje manapság a nagy kluboknál alapesetben két évig tarthat, nem tovább. Hogy ez ne így legyen, ahhoz szoros emberi kapcsolatok is kellenek. Ami fontosabb a pénznél, hírnévnél, mindennél. Fájó volt a sajtóban minden vereség után azt olvasni, hogy most biztosan kirúgnak. Azt, hogy ha a következő meccset elveszti a csapat, biztosan menesztenek. Ezzel megbántottak engem és az egész csapatot. Ezek szándékosan kiszivárogtatott üzenetek voltak, amelyek negatív hatást gyakoroltak a csapatra. Kételyeket ébresztettek, és félreértésekhez vezettek” – írja Zidane a búcsúüzenetében.

„A Madridban töltött húsz év alatt megtanultam, hogy ti, a szurkolók is a győzelemre hajtotok, de elsősorban azt szeretnétek, hogy mindent beleadjunk: az edzők, a stáb, az egyéb dolgozók és persze a játékosok. Mindenkit biztosíthatok arról, hogy száz százalékot adtunk” – szögezi le Zinédine Zidane.

A Real Madrid ebben a szezonban – 11 év után – trófea nélkül maradt, a La Ligában a városi rivális Atlético Madrid mögött második lett, a Bajnokok Ligájában a későbbi győztes Chelsea búcsúztatta az elődöntőben, a Király Kupában pedig már a 32 között kiesett. S ahogy Zidane is leírta, ez bizony kevés a Real Madridtól.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.