Zidane nélkül sima győzelmet aratott a Real Madrid

A spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Real Madrid 4-1-re nyert a Deportivo Alavés otthonában.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 23:08
Champions League - Group B - Shakhtar Donetsk v Real Madrid
Soccer Football - Champions League - Group B - Shakhtar Donetsk v Real Madrid - NSC Olimpiyskiy, Kyiv, Ukraine - December 1, 2020 Real Madrid coach Zinedine Zidane REUTERS/Gleb Garanich - UP1EGC11EXNDN Fotó: Gleb Garanich Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínos kupabúcsú után a bajnokságban igyekezett javítani szurkolói hangulatán a Real Madrid. A csapatot nem Zinedine Zidane irányított a kispadról. Na nem azért, mert a harmadosztályú Alcoyano elleni kiesés után távozott volna, ellenben elkapta a koronavírust.

A szombat esti bajnokira szintén kupavereséggel hangoló Alavés a találkozó elején ráijesztett a Real Madridra, de fejesével a La Liga címvédője szerezte meg a vezetést. Az első gól megnyugtatta a fővárosi csapatot, amely és találatának köszönhetően már egy félidő után három góllal vezetett.

A második játékrészben Joselu szépítésére Benzema válaszolt, így a Real Madrid 4-1-re nyert idegenben, és visszavágott az Alavésnek a novemberi, hazai vereségért. A Real továbbra is a városi rivális Atlético első számú üldözője, míg az Alavés mindhárom meccsét elvesztette az edzőváltás óta, és a vesztett pontokat tekintve kiesésre áll.

A Real Madrid mögé átmenetileg a Sevilla jött fel a dobogóra, amely Juszef En-Nesziri mesterhármasával 3-0-ra legyőzte a Cádizt. A marokkói támadó már második mesterhármasát szerezte az idényben, és tizenkét találatával megelőzte a Messi, Suárez duót a góllövőlista élén.

La Liga, 20. forduló

Péntek

Levante–Valladolid 2-2

Szombat

Huesca–Villarreal 0-0

Sevilla–Cádiz 3-0

Real Sociedad–Real Betis 2-2

Alavés–Real Madrid 1-4

Vasárnap

Osasuna–Granada 14.00

Elche–Barcelona 16.15

Celta Vigo–Eibar 18.30

Atlético Madrid–Valencia 21.00

Hétfő

Athletic Bilbao–Getafe 21.00

A bajnokság élmezőnye: 1. Atlético Madrid 44 pont/17 mérkőzés, 2. Real Madrid 40/19, 3. Sevilla 36/19, 4. Barcelona 34/18, 5. Villarreal 34/20, 6. Real Sociedad 31/20.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.