Zidane a kupabúcsú után: Hagyjuk a fenébe az egészet?

Zinedine Zidane nem csinál nagy ügyet abból, hogy a Real Madrid 2-1-re kikapott a Bilbaótól a Spanyol Szuperkupa elődöntőjébe, így nem jutott be a vasárnapi fináléba. Sőt, cinikusan reagált az újságírói kérdésre, amely a lehetséges következményeket firtatta. „Mit akarnak tőlünk? Adjuk fel az idény, hagyjuk a fenébe az egészet?” – kérdezett vissza.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 01. 15. 11:55
Real Madrid's new coach Zinedine Zidane appears before the media at Santiago Bernabeu stadium in Madrid
Zinedine Zidane dolgozik tovább Fotó: © Juan Medina / Reuters Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zinédine Zidane alapvetően higgadt ember, olykor azonban elveszti a türelmét. Mint például még játékosként a 2006-os világbajnokság döntőjében, amikor lefejelte az őt sértegető Materazzit. Az újságíróknak csütörtök éjszaka, a Spanyol Szuperkupa döntőjében, a Bilbaótól elszenvedett 2-1-es vereség után is sikerült kihozniuk a béketűréséből. Arról faggatták a Real edzőjét, mik lesznek a kudarc következményei. Zidane egy darabig hallgatott, aztán visszakérdezett:

– Mit akarnak tőlünk? Adjuk fel az idény, hagyjuk a fenébe az egészet? – Majd lehiggadva hozzátette: – Egy darabig még lesznek külső zajok, de mi folytatjuk a munkát.

Tehát „mi”, azaz a csapat Zidane-nal folytatja a munkát, a francia legendának esze ágában sincs távozni. Miért is lenne? A Spanyol Szuperkupa azért messze nem a legfontosabb sorozat.

A Real, Zidane is elismerte, az első félidőben gyengén játszott, a Bilbao megérdemelten jutott 2-0-s előnyhöz.

– Az első félidő nehéz volt. Rosszul kezdtünk, ők pedig két helyzetből két gólt szereztek. Nem olvastuk a játékot. Letámadtak, és mi rendre labdát vesztettünk – jegyezte meg. Zidane szerint a második félidő már sokkal jobb volt. – Feljavultunk, szépítettünk, hiába próbálkoztunk, egyenlíteni nem tudtunk. Emiatt azért nem kell megőrülnünk.

Így igaz. A Real lemarad a szuperkupa fináléjáról, amelyben vasárnap este (21.00-tól) így a Barcelona és a Bilbao csap össze. Na bumm!

A kép tanúsága szerint Benzema szépítő gólja lesről született
Fotó: Marca

Az is csupán érdekes színfolt, hogy – kikockázták – Benzema szépítő gólja lesről született, a hosszabbításban, viszont Unai Nunez kezezése miatt talán a Real kaphatott volna büntetőt. Videózták az esetet, végül nem fújták be.

Kiesett a Real, de legalább pihenhet néhány napot. Egy hép múlva újabb kupameccs következik. Ezúttal a Spanyol Kupában, a harmadosztályú Alcoyano ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.