Zöld-fehér összekacsintás kizárva

Amennyiben a Veszprém szombaton nem kap ki a lengyel Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, a második helyen végez csoportjában. Győrben újra összecsap a női BL-mezőny két magyar élcsapata, a Győr és a Ferencváros. A két zöld-fehér csapat közül a Fradinál még él a „pontgyűjtő akció”, a címvédő Győr már megnyerte a csoportot.

2019. 03. 02. 8:10
null
Háfra Noémi (45) védekezésben is az FTC erőssége Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csend és béke honol Veszprémben. A spanyol David Davis vezetésével idén megtáltosodott a férficsapat, a BL-középdöntő utolsó fordulóját a második helyről várja, s ha pontot szerez a lengyelországi Kielcében, ott is marad. A veszprémi esélyeket növeli, hogy a lengyelek három kulcsembere, a két Dujshebaev, Alex és Daniel, illetve a csapatkapitány, Michal Jurecki sérülés miatt hiányzik. A két együttes eddig tízszer találkozott a BL-ben, a legemlékezetesebb találkozójuk a 2016-os BL-döntő volt: 14 perccel a vége előtt a magyar csapat 28-19-re vezetett, de ezután 12 percig nem talált a kapuba. A rendes játékidő és a hosszabbítás is döntetlennel zárult, a hétméteres-párharcot pedig a Kielce nyerte.

A magyar bajnok Szeged számára tét nélküli az utolsó forduló, hiszen a horvát PPD Zagreb elleni, hazai meccstől függetlenül a B csoport második helyén végez, és minden bizonnyal a dán Silkeborggal találkozik a rájátszás első körében. A zágrábiaknak győzelem esetén van esélyük az ötödik hely megszerzésére.

(45) védekezésben is az FTC erőssége Fotó: Kurucz Árpád

Január és február után március elején is összecsap két női élcsapatunk, a Győr és a Ferencváros. „Nekimegyünk a Ferencvárosnak, hiszen mi mást tehetnénk hazai pályán, hazai szurkolótábor előtt, a Ferencváros ellen? Aki mást gondol, az nagyon tévúton jár, és nagyon nem ismer bennünket” – igyekezett elhallgattatni az összeesküvés-elméletek híveit Danyi Gábor, az ETO edzője. A Győr biztosan csoportelső, az FTC-nek viszont nagyon kellenek a pontok, hogy elkerüljön a negyedik helyről, és ne a másik csoport élén végző csapattal kerüljön össze a Final Fourba jutásért.

A Fradi 2015 májusa óta nem nyert Győrben, és ha az ETO-n múlik, ma sem fog.

Danyi Gábor megmondta.

A magyarok programja

Férfiak, Bajnokok Ligája: Vive Kielce–Telekom Veszprém, szombat, 17. 30, tv: Sport1, Mol-Pick Szeged–PPD Zagreb, vasárnap, 17.00, tv: Sport1. EHF-kupa: Hannover–Grundfos Tatabánya, vasárnap 13.00, tv: Sport1. Saint-Raphael–Balatonfüred, vasárnap, 19.00, tv: Sport1. Nők, Bajnokok Ligája: Győri Audi ETO–FTC-Rail Cargo Hungaria, szombat, 19.30, tv: Sport1. EHF-kupa, Storhamar–Siófok, vasárnap, 18.00.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.