Azzal segít a DVTK vezetőedzője, hogy beszáll a játékba

Fehérvár–Diósgyőr – országos egyes. Kiegyensúlyozott viszonyok közepette, tegyük hozzá. Mindkét csapat roppant nehéz helyzetben várja a 22. fordulót a labdarúgó NB I-ben. A Vidinél a távozott Márton Gábor szerepkörét átvéve ideiglenesen Szalai Tamás dirigálja a csapatot, a DVTK pedig, ha az utolsó helyről nem is léphet feljebb, legalább csökkentené a lemaradását. Ennek érdekében a horvát vezetőedző, Zoran Zekić még a játékba is beszáll, persze csak az edzéseken.

Magyar Nemzet
Forrás: DVTK, Mol Fehérvár FC2021. 02. 20. 10:51
null
Ha kell, Zoran Zekic gyalog megy el Fehérvárra Forrás: DVTK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elsősorban lelki okai vannak, így próbálok energiát adni a csapatnak – mondta a DVTK honlapjának Zoran Zekić, miért is száll be gyakran a kétkapus játékba.

A horvát szakemberre elég ránézni, hogy megállapítsuk, még ma is jó erőben van. Hosszúra nyúlt pályafutása során játszott egy sereg horvát csapatban, köztük a Dinamo Zagrebben is, 37 éves volt már, amikor felhagyott az aktív játékkal és edzőnek állt.

– Persze a hibákat nem hagyom szó nélkül, de szeretném, hogy lássák, nem hagyom őket magukra, köztük vagyok, segítek mindenben.

A bennmaradásunk érdekében nincs olyan módszer, amit élből el lehet utasítani, ha az segít, akkor akár gyalog is elindulok Székesfehérvárra

– tette hozzá elszánta a horvát szakember.

Ha kell, Zoran Zekic gyalog megy el Fehérvárra
Fotó: DVTK

– Ellenünk mutatkozik be az új megbízott vezetőedző, akinek nem ismerjük a futballról alkotott elképzeléseit. Ez egy újabb ok arra, hogy a saját játékunkkal foglalkozzunk, mert ha túl sok energiát emészt fel az ellenfél, akkor nem jut elég saját magunkra. Most is feltérképeztük az ellenfelet, az ellenfél játékosait, azonban a legfontosabb, hogy a saját játékunkat meg tudjuk valósítani – mondta a csapata előtt álló mérkőzésről.

Szalai Tamás a mentális felkészítésre helyezi a hangsúlyt

Igen, a meccsnek az a legfőbb érdekessége, hogy most mutatkozik be a Márton Gábort váltó Szalai Tamás. (Többen arra számítottak, Juhász Roland veszi át a csapatot, de nem így történt.) A 41 éves szakember, a Vidi korábbi játékosa a klub honlapjának adott interjút természetesen azzal kezdte, óriási megtiszteltetés, hogy ha csak ideiglenesen is, de ő készítheti fel a csapatot.

– Szeretném leszögezni, hogy ez egy átmeneti állapot, amiben természetesen minden tudásommal segíteni fogom a klubot – jegyezte meg sokat sejtetően, majd így folytatta: – Senkinek sem könnyű a mostani helyzet. A csapat hullámvölgyben van, ami nemcsak a játékosokat, de a szurkolókat is próbára teszi, tudom, hogy nekik is nehéz időszak ez. Úgy állítottam össze a heti edzéstervet, hogy abban minél több olyan elem szerepeljen, amely segítségével felrázhatjuk a játékosokat, a szurkolóinktól pedig azt kérem, ebben a helyzetben is támogassák a csapatot.

Szalai Tamás: Mindenképpen kell a három pont a DVTK ellen
Fotó: Mol Fehérvár FC

Megerősítette, a jelen helyzetben a mentális felkészítésre kell helyezni a hangsúlyt:

– Fontosnak tartom, hogy kizökkentsük a játékosokat abból a mentális állapotból, amelybe a sikertelen eredmények miatt kerültek.

Ugyanakkor a taktikai dolgokat sem hagyhatjuk figyelmen kívül, de erről nem szeretnék a meccs előtt beszélni, szombat este úgyis látni fogja mindenki, hogy milyen futballt játszunk. Az viszont igaz, hogy a nagyobb hangsúlyt a pszichológiai felkészítésre helyeztük. Az elmúlt napokban nagyon sokat beszélgettünk a játékosokkal együtt és külön-külön is.

A DVTK elleni meccsről a következőket mondta:

– Mindenképp itthon kell tartanunk a három pontot és maximálisan bízom abban, hogy erre képes lesz a csapat. Tudom, hogy sűrű időszak előtt állunk, hiszen jövő héten kupameccs vár ránk a Ferencváros ellen, de ezzel most tényleg nem foglalkozunk még, csakis a szombati, DVTK elleni bajnokira készülünk.

NB I, 22. forduló

Péntek

MTK–Mezőkövesd 0-0

Szombat

ZTE–Újpest 14.45 (tv.: M4 Sport+)

Diósgyőr–Fehérvár FC 17.00 (tv.: M4 Sport)

Ferencváros–Honvéd 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap

Budafok–Puskás Akadémia FC 14.30 (tv.: M4 Sport)

Paks–Kisvárda 17.00 (tv.: M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.