Daniel Craig ugyanazt a rangot kapja, mint James Bond

A brit Királyi Haditengerészet tiszteletbeli parancsnokává nevezték ki Daniel Craiget, a James Bondot alakító filmsztárt – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 24. 12:36
CRAIG, Daniel
Los Angeles, 2019. november 15. Daniel Craig brit sznsz a Trbe ejtve (Knives Out) cm bngyi film bemutatjn Los Angelesben 2019. november 14-n. MTI/EPA/Ringu Chiu Fotó: Ringu Chiu

A brit Királyi Haditengerészet tiszteletbeli parancsnokává nevezték ki Daniel Craiget, a James Bondot alakító filmsztárt – olvasható az Origo cikkében.

A haditengerészet csütörtökön jelentette be, hogy Craig ugyanazt a rangot kapja, amelyet Ian Fleming regényeinek kitalált főhőse, a 2. világháborús veteránból lett titkosügynök, Bond viselt. Craig ötször játszotta el a 007-es brit titkosügynök szerepét a Bond-filmekben.

A sorozat utolsóként elkészült darabja, a Nincs idő meghalni - amelynek bemutatását a pandémia miatt többször elhalasztották - szeptember 30-tól látható a magyar mozikban.

A hatvanas évek óta forgatott Bond-sorozat jó reklámot jelentett a brit katonai és titkosszolgálatnak is. A Nincs idő meghalni című film forgatásához a brit fegyveres erők bázisait és állományát is igénybe vették.

Tony Radakin admirális, a Királyi Haditengerészet vezetője felidézte, hogy Craiget az utóbbi 15 évben mindenki Bond parancsnokként, a haditengerészet tisztjeként ismerte meg, aki a világ minden táját érintő küldetésein gondoskodik Nagy-Britannia biztonságáról.

Ezt teszi az igazi Királyi Haditengerészet minden nap, ugyanúgy használja a technológiát és a szakértelmet, mint Bond maga

– tette hozzá. A tiszteletbeli tengerésztisztek a szolgálat nagyköveteiként tevékenykednek.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: MTI/Filmbemutató az Egyesült Államokban  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.