A Holdon és a Marson is forgatna az orosz rendező

Akár a Holdon vagy a Marson is forgatna filmet Klim Sipenko orosz rendező-producer, aki vasárnap érkezett vissza a Nemzetközi Űrállomásról, ahol 12 napon át dolgozott a Kihívás munkacímű filmjén.

2021. 10. 20. 15:43
SIPENKO, Klim
Zsezkazgan, 2021. oktber 17. A Roszkoszmosz Orosz Szvetsgi rgynksg ltal kzreadott, videfelvtelrl ksztett kpen Klim Sipenko orosz rendez, aki a Szojuz MSz-18 orosz rhaj leszllegysgn Julija Pereszild orosz sznsznvel s Oleg Novickij orosz rhajssal sikeresen visszatrt a Fldre a Fld krl kering Nemzetkzi rllomsrl a kazahsztni sztyeppn, a Karagandai terleten fekv Zsezkazgan vrostl dlkeletre 2021. oktber 17-n. Sipenko s Pereszild az els jtkfilmet forgatta a vilgrben. MTI/EPA/Roszkoszmosz Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sipenko Julija Pereszild színésznő és Oleg Novickij űrhajós társaságában forgatott az űrállomáson, ahol több mint 30 órányi felvételt sikerült készíteni. A 38 éves rendező elmondta, hogy az űrutazás megváltoztatta nézeteit a moziról. Úgy vélte, hogy nem sikerült volna a Földön olyan filmet készíteni, amelyet az űrállomáson forgatott.

Jövőre hozzák nyilvánosságra, mikor lesz a bemutató.

Sipenko filmjében az észt származású Pereszild egy orvost alakít, akinek sürgősen űrhajóra kell szállnia, hogy sebészi beavatkozással megmentse egy űrhajós életét, akit Novickij személyesített meg. A cselekményben két másik hivatásos kozmonautának, a filmesekkel együtt október 5-én felbocsátott Anton Skaplerovnak és az akkor már Novickijjel együtt az állomáson keringő Pjotr Dubrovnak is jutott szerep.

Az űrdráma a Roszkozmosz űrvállalat, a Pervij Kanal tévécsatorna és a Yellow, Black and White stúdió koprodukciójában készül.

Amikor Sipenkót arról faggatták, leforgatná-e a film folytatását a Holdon, a rendező kijelentette: "készen állunk. Hisszük, hogy űrfilmet a világűrben kell forgatni. Ha a Holdról van szó, akkor utazzunk a Holdra, ha a Marsról, menjünk a Marsra" - hangoztatta. "Miért ne? Miért kell egy filmet stúdióban készíteni" - tette hozzá.

A 37 éves Julija Pereszild arról beszélt, hogy a feszített munka miatt alig tudták megcsodálni a világűrt az űrállomásról.

"Csak a visszatérésünk előtti napon tudatosodott bennünk, hogy nem töltöttünk elég időt azzal, hogy kinézzünk az ablakokon" - mondta. Mind a rendező, mind a színésznő hangoztatta, hogy jól érzik magukat, de még alkalmazkodniuk kell a földi léthez a hosszas súlytalanság után. "Meg kell tanulni ismét járni" - magyarázta Pereszild.

Az orosz űrfilm tervét 2020 szeptemberében jelentették be, négy hónappal az után, hogy nyilvánossá vált a hollywoodi mission: impossible sorozat hasonló projektje. tom cruise űrrepülése azonban még várat magára.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: MTI/EPA/Roszkoszmosz

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.