„A dalaid örökre élni fognak” – világsztárok gyászolják Kóbor Jánost

A német Scorpions zenekar tagjait évtizedes barátság kötötte össze a magyar zenészekkel, őket is lesújtotta barátjuk halála.

Forrás: Ripost.hu2021. 12. 07. 8:25
KBOR Jnos
Budapest, 2021. december 6. letnek 79. vben meghalt Kbor Jnos Liszt Ferenc-djas rocknekes, a Kossuth-djas Omega egyttes alapt tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldaln 2021. december 6-n. A felvtel a megalakulsnak 55. vforduljt nnepl Omega egyttes budapesti koncertjn, 2017. december 28-n kszlt. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország mellett a világ számos országában gyászolják Kóbor Jánost, az Omega énekesét – tudtuk meg a Ripost.hu cikkéből.

A 78 éves korábban elhunyt legenda a zenekarral többször is koncertezett Németországban, számos rajongójuk volt ott is. Nem csoda, hogy Európa egyik legolvasottabb lapja, a Bild is hosszú cikkben gyászolja Kóbort.

Szintén Németországból üzent a világhírű rockzenekar, a Scorpions. A banda tagjai évtizedes barátságot ápoltak az Omega tagjaival, a Gyöngyhajú lány című sláger alapjára írták a White Dove című dalukat is. Most megrendülten búcsúznak.

Szívünk és a imáink Mecky családjához, barátaihoz szólnak. Az Omega két megmaradt tagjához, Elefánthoz és Ferihez. A dalaid örökre élni fognak

– írta a zenekar Kóborra emlékezve.

A Scorpions két tagja, Rudolf Schenker és Klaus Meine 1994-ben a Népstadionban lépett fel együtt az Omegával, akkor hetvenezer ember látta élőben a produkciót.

Borítókép: Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.