Az Omega végül megnyerheti az éveken át húzódó pert

Egy Hulu által gyártott sci-fi sorozatban csendültek fel az Addig élj című Omega-szerzemény dallamai, jogtalanul – írja a Vg.hu.

Forrás: Vg.hu, Blikk2022. 01. 19. 14:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy év után lezárulhat az Omega dallopási ügye – idézi a Blikk írását a VG. A legendás zenekar 1972-es slágere, az Addig élj című szerzemény angol verziója a Hulu által gyártott sci-fi sorozat, a Future Man főcímdalaként csendült fel, ám mint kiderült, az amerikai produkciónak az együttes erre nem adott engedélyt.

Most előrelépés történt az ügyben, ugyanis az Omega Kossuth-díjas gitárosa, Molnár György – becenevén Elefánt – beszerezte és elküldte a Hulunak azokat az okmányokat, amelyek bizonyítják, hogy a dal az ő és a tavaly decemberben elhunyt Kóbor János szerzeménye.

Nem a pénzről szól az egész, bár ha azt veszem, minimum 500 dollárt, azaz nagyjából 160 ezer forintot fizetnek az első alkalomért, amikor lejátsszák a sorozat elején a dalt, utána pedig már kevesebbet, de rendszeresen utalnak

– mondta Molnár György. 

A két évadot és összesen 26 részt megélt sorozat mára már egyébként lekerült a képernyőről.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Az Omega együttes koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.